• Skjutningarna på restaurangen på Vårväderstorget lämnade en hel stadsdel i sorg i mars 2015.
Göteborgs Fria

Sju av åtta döms för skjutningen på Vårväderstorget

Hovrätten har nu meddelat sin dom för skjutningen på Vår krog och bar vid Vårväderstorget i mars 2015. Sju av åtta döms, men ingen döms för mord.

Hovrätten väljer att inte fälla någon av de tilltalade för mord, utan alla sju ses som medhjälpare. En person som dömdes av tingsrätten frias dessutom helt. Hovrätten förklarar i ett pressmeddelande:

”Till skillnad från tingsrätten rubricerar hovrätten samtliga sju män som medhjälpare. Skälet till detta är att det inte har gått att klarlägga vem som gjorde vad av de fem män som var inne på restaurangen och i dess närhet.”

Fem av de dömda får dock samma straff som de tidigare fått av tingsrätten – två personer döms till livstids fängelse, två personer får 14 års fängelse och en femte person får 10 års fängelse. Två av de sju dömda får sina straff sänkta med två år var, och får nu tolv respektive fem års fängelse.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny app gör att fler anmäler hinder

Höga trottoarkanter eller trappsteg och brist på skyltning är exempel på de enkelt avhjälpta hinder som försvårar mångas vardag. I våras lanserade Göteborgs stad en ny app för att anmäla hindren. Det har gett resultat.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu