Inrikes | Göteborgs Fria

Kortare veckor för nattarbetare

Tio miljoner ska gå till att sänka heltidsmåttet för nattarbetare i Göteborgs stad ­– men det är långt ifrån tillräckligt för att nå regionens nivå.

"Kultur ska inte baseras på klass"

Dansgrupper ställde in sin medverkan på helgens Hammarkullekarneval i rädsla för stora viten de aldrig skulle ha råd med. Nabila Abdul Fattah fick nog och på mindre än ett dygn samlades 25 000 kronor in.

Hörselskadad femåring nekas skolskjuts

”Kommer han efter sina jämnåriga redan nu får han inte samma chans i livet som andra” säger pappan till den femåriga pojke som inte beviljas varken skolskjuts eller färdtjänst till Göteborgs enda dövskola.

”Det känns som en andra stad”

Catherine Holt från Bergsjön och hennes dotter Freja fanns bland besökarna när utställningen om simhallen invigdes och vittnar om ett Göteborg kluvet av klasskillnader.

Utebliven simhall symbolfråga för ökade klasskillnader

Kampen för en simhall i östra Göteborg är en symbolfråga för klasskillnaderna i staden. Här kan var fjärde niondeklassare inte simma. Simhallsgruppen i Kortedala/Bergsjön menar att politikerna måste börja agera på allvar för att minska segregationen.

Inga Nya tider på biblioteken - ännu

Att den högerextrema nyhetstidningen Nya Tider tagits in på Stockholms stadsbibliotek på bekostnad av vänsterpress blev nyhet förra veckan. I Göteborg är dock Nya Tider inte aktuell – än.

Sidor

© 2017 Göteborgs Fria