Utrikes | Göteborgs Fria

Starkt stöd för Obama efter hundra dagar

Analys | Barack Obama har lyckats skapa förbättrade relationer mellan USA och andra länder under de hundra första dagarna på presidentposten – även om det än så länge mest handlar om löften än verkliga förändringar.

Fria.Nu

Irak hotar med åtal mot USA-soldater

Iraks regering anklagar USA för att ha brutit mot den säkerhetspakt som länderna har ingått och hotar med att åtala de amerikanska soldater som dödade två irakier i en räd i söndags. Samtidigt har en växande våldsvåg drabbat Bagdad inför det utlovade tillbakadragandet av USA-trupper från irakiska städer i slutet av juni.

Fria.Nu

Peruanskt museum om krigets fasor sätter press på president García

Ett minnesmuseum ska berätta om arméns och maoistgerillan Sendero Luminosos brott under inbördeskriget. Presidenten Alan García ville stoppa projektet, rädd för att han på nytt skulle kunna anklagas för människorättsbrott begångna under hans första mandatperiod 1985–90.

Fria.Nu

Hungern fortfarande svår på Haiti ett år efter hungerupploppen

Ett år efter de våldsamma upploppen i Haiti – där tusentals människor protesterade mot att priset på ris och majs fördubblats – har situationen för många fattiga blivit allt värre. Biståndslöftena från förra veckans givarkonferens kommer inte räcka långt för att återuppbygga jordbrukssektorn som förstördes i höstens förödande orkaner.

Fria.Nu

Islänningarna går till nyval utan större förhoppningar

På lördag går Islands befolkning till nyval, men det råder stor skepsis till dess egentliga värde. Ett nyval är inte tillräckligt, folket tror inte att politikerna kan göra vad som krävs för att få landet på fötter igen. Islänningarna gör sig redo för en ny revolution.

Fria.Nu

Sidor

© 2017 Göteborgs Fria