Göteborgs Fria

Bråk om nytt SD-avhopp

Kent Jansson (SD), kommunpolitiker i Tidaholm, säger till Expo att han lämnar partiet efter Expressens skandalfilm. Men distriktsordförande Hanna Wigh säger till Nyheter 24 att avhoppet beror på att Jansson nekades en dator.

– Jag kan inte sitta för ett parti med höga företrädare som kallar människor för blatte, hora och beväpnar sig med järnrör. Det är så osmakligt. Det gör inte saken bättre att folk tar dessa i försvar, sa Kent Jansson till Expo på tisdagen.

Kent Jansson, som sitter som ledamot i Tidaholms kommunfullmäktige sedan 2010, lämnar därför partiet.

Men distriktsordföranden Hanna Wigh, som även sitter i partistyrelsen, menar att det finns andra skäl och säger till Nyheter 24 att det handlar om utpressning.

– Jag välkomnar att han hoppar av. Han försökte tvinga sig till en dator för 6 000 kronor, "annars lämnar jag" skrev han, säger Wigh till Nyheter24.

Jansson bekräftar konflikten med disktriktsordföranden.

– Vi började diskutera detta redan vid valet 2010. De andra partierna får behålla pengar för att utveckla sig lokalt. Här får vi inte en krona. Allt går till regionen. Jag frågade efter 6000 kronor och Hanna Wigh gav mig bara kalla handen. Det som prioriteras är Falköping, Mariestad och Skövde, säger Jansson till Expo, men han säger att orsaken till avhoppet är Expressens skandalfilm.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Så kan #metoo påverka arbetslivet

MeToo

”Det kommer alltid att finnas en före och efter #metoo” – Fria pratar #metoo och arbetsrätt med två fackliga experter.

Fria Tidningen

Här är alla metoo-upprop

MeToo

49 yrkeskårer och andra grupper vittnar om sexuella trakasserier ­– här är hela listan.

Fria Tidningen

Forskare kräver nytt klimatmål

2 eller 1,5 grader. Det kan låta lika men innebär stora skillnader när det gäller den globala uppvärmningen, visar ny forskning.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu