Stockholms Fria

Hallå där, Karin Bähler Lavér...

... aktiv i nätverket Rätt att bo, som arrangerar en aktionsvecka på tema "Bostadskrisen" från och med idag. Vad planerar ni under veckan?

Vi börjar med en stor manifestation. Sedan blir det en läsecirkel på temat "rätten till staden" där vi läser om gentrifiering och olika medborgarkamper. Planka kommer att visa en film på samma tema och Edvin S Frid och Jonas Lindström ska hålla ett föredrag om stadsutveckling och segregation. Och det kommer att bli mer, all information finns på rattattbo.se.

Varför har ni skapat Rätt att bo-veckan?

Det är en mänsklig rättighet att ha någonstans att bo. Det ska inte handla om hur mycket pengar en har och en bostad ska inte vara en handelsvara, utan en rättighet. Vi arrangerar saker som ska belysa den här bostadskrisen ur olika vinklar. Det handlar om den bostadspolitik som förs och vilka konsekvenser den får för oss medborgare, men också vad vi kan göra åt den och hur vi kan organisera oss. Vi har en förhoppning om att det inte ska stanna vid den här aktionsveckan, utan att det fortsätter, för det är ju en fråga som inte försvinner. Det finns andra grupper, till exempel i Alby och Husby, som för liknande kamper och vi hoppas kunna bygga upp en bred social rörelse.

Vad kommer att hända idag, lördag, under manifestationen?

Alla som vill får vara med och bullra skiten ur alliansens rådandebostadspolitik! Vi träffas klockan ett på Sergels torg och sedan går vi ganska snart mot Södermalmstorg, där det blir tal och andra aktiviteter. Slagordet är ju Bring the noise, så vi hoppas att alla tar med sig saker som låter, kastruller, vuvuzelor eller vad som helst. Vi kommer att kräva vår rätt att bo, så det passar bra att ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson bor just där.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Fria.Nu