• Uppifrån, till vänster: Nana Hasuna 10 år, Azar Morabet 11 år, Wilma Johansson och Dania Dawda, båda 10 år.
Göteborgs Fria

Läs barnens egna texter

Nana Hasuna 10 år, Azar Morabet 11 år, Wilma Johansson och Dania Dawda, båda 10 år, skriver om bråk, mobbning och krig. Här är Made in Backa-skribenternas egna texter:


Sluta bråka!

Jag blir riktigt arg när mina syskon bråkar och retar mig. Detta gör mig arg så att jag vill slå dom tillbaka. Men jag vet att det är fel, så jag gör det inte. Jag önskar att de ska sluta tjafsa och bråka och göra mig glad. Istället för att bråka kan man prata om problemet, för att bråk kan bli krig i hela Sverige. Det gör mig glad när vi håller sams, därför tycker jag att det inte borde vara svårt att sluta bråka.

Dania Dawda, 10 år


Ingen ska bli retad

Vi tycker mobbning är dåligt för att alla människor har lika värde. Och ingen ska bli retad för sitt namn eller hudfärg. Om någon blir mobbad då kan man trösta den personen. Man ska inte mobba någon för man mår dåligt efter ett tag. Om man ska mobba måste man tänka efter. För om den personen du mobbar börjar mobba dig själv så inser du efter ett tag att man mår dåligt. SÅ SLUTA MOBBA!

Wilma Johansson, 10 år och Nana Hasuna, 10 år


Sluta kriga ­– det ska vara fred på jorden

Människor dör jag tycker att det är dåligt och det gör mig arg. Människor blir skjutna och jag blir ledsen och arg. Det ska vara fred på jorden, det tycker jag.

Azar Morabet, 11 år

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

S lovar 60 miljoner kronor till äldre

Socialdemokraterna vill satsa på idrott, friluftsliv och studiecirklar för äldre. Därför går partiet till val med löfte om 60 miljoner kronor per år till Föreningssverige, samt en fast kontaktperson för alla som har hemtjänst. 

Företag byteshandlar i ny barterring

Lokala företag blir starkare om de byter sitt överskott av varor och tjänster med varandra. Det är tanken med en så kallad barterring, som nu startar för första gången i Sverige.

© 2024 Fria.Nu