Göteborgs Fria

Frizonen Simone läggs ner

Mötesplatsen Frizonen Simone, en förening för unga tjejer och transpersoner, lägger ner vid årsskiftet.

Frizonen Simone att läggas ner och ersättas av en ny förening med namnet Mötesplats Simone. Anledningen är att Social Resursförvaltning inte har beviljat något nytt anslag för den gamla föreningen, bland annat på grund av att de under en period i våras inte hade någon kassör.

Frizonen Simone har i 15 år varit en mötesplats för unga tjejer och transpersoner och har bland annat anordnat råd- och stödsamtal och utbildningar i feministiskt självförsvar.

På vilka sätt den nya föreningen kommer att skilja sig från den tidigare är ännu inte klart. Men Solmaz Bashirinia, kontaktperson för den nya föreningen, säger att de riskerar att inte få lika stort anslag som tidigare och att de då kan tvingas skära ner på delar av verksamheten. 

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Sämre jämställdhet i spåren av eurokrisen

Jämställdheten i Europa har fått ett bakslag de senaste åren på grund av skuldkrisen, menar ett flertal forskare. Bland annat har nedskärningarna i den offentliga sektorn slagit hårdare mot kvinnor och i flera länder ökar mäns våld mot kvinnor i hemmet.

Fria Tidningen

Här säljs de hotade fiskarterna

Mat&Miljö

Rödtunga, hälleflundra och marulk är bara tre exempel på de djuphavs¿fiskar som anses vara hotade. Och en granskning som GFT har gjort visar att det snarare är regel än undantag att fiskar som dessa säljs, främst av fristående fiskhandlare men också av de stora livsmedelskedjorna.

Göteborgs Fria

Arbetsvillkor på Langley fortfarande under all kritik

Göteborgsföretaget Langley fortsätter att utnyttja ungdomar som jobbar på deras hotell på Korsika. Obetald övertid och en undermålig arbetsmiljö hör fortfarande till vanligheterna, det menar en före detta anställd.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu