Mubarak avgår | Göteborgs Fria
Fria Tidningen

Mubarak avgår

Egyptens president Hosni Mubarak meddelade på fredagen att han avgår och lämnar över makten till militären. Beskedet mottogs med jubel av 100 000-tals demonstranter runt om i Egypten.

Fria Tidningen rapporterar i papperstidningen på måndagar och onsdagar och våra artiklar läggs även ut här på fria.nu. Här har vi samlat länkar till dig som vill ha mer kontinuerlig information om vad som händer:

 

Följ protesterna på Twitter.

  • Journalisten Per Björklund som skriver återkommande för Fria Tidningar rapporterar under namnet @perbj.
  • Per Björklund bloggar även på http://kairotillvarlden.blogspot.com
  • Den amerikanska alternativ-tevekanalen Democracy Now har en person på plats som har lyckats komma runt Internetblockaden och komma ut på Twitter. Följ honom på @sharifkouddous
  • Sök på taggen #jan25, men var beredd på att ta emot oöverskådliga mängder meddelanden.

 

Liveuppdateringar hos andra medier

Flera medier har sidor som följer händelseutvecklingen och uppdateras timme för timme eller minut för minut:

 

Om du har fler tips, dela gärna med dig i kommentarsfältet nedan.

 

Videoklipp från protesterna

Se cirka 1 minut och tio sekunder in i det här klippet hur människor ställer sig framför ett bepansrat fordon.

Bilder från protesterna

Frihetstorget i Kairo under tisdagskvällen

(Den här bilden spreds med rasande fart på Twitter under tisdagskvällen. Fotograf är signaturen VivaAnonymous)

 

 

 

Kairo

Foto: Nasser Nasser/AP/Scanpix

 

 

 

Alexandria        Foto: AP/Scanpix

 

 

 

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Framgångsrik kampanj mot polio

Somalia En omfattande vaccineringskampanj mot polio i det konfliktdrabbade Somalia har lett till goda resultat trots svåra förutsättningar. Insatsen har genomförts med hjälp av 10 000 volontärer och sjukvårdare som besökt hushåll runt om i landet flera gånger och vaccinerat 1,8 miljoner barn under 5 år. Enligt Världshälsoorganisationen WHO har inget fall av polio upptäckts sedan mars 2007.

Fria.Nu

Dömda till 22 år i fängelse för bråk i skolan

Sex mörkhyade skol-elever i den amerikanska staden Jena kan få sitta i fängelse i 22 år. Det blev domen efter att de slagit ner en vit elev. Vänner till den som blivt misshandlad hade tidigare hängt upp snaror i ett träd för att visa att svarta inte fick vara där.

Fria.Nu

22 års fängelse för skolbråk

Sex mörkhyade skolelever i den amerikanska småstaden Jena riskerar att få sitta i fängelse tills de är i 40-årsåldern, efter att ha slagit ner en vit elev.<br>Tidigare hade vänner till den misshandlade hängt upp snaror i ett träd för att visa att svarta inte var välkomna där.

Fria.Nu

Extrema nationalister regerar i Ukraina

Viktor Justjenko vann presidentvalet i Ukraina, när Ukrainas folk till slut fick välja själva. Justjenkos seger kallas 'den orangea revolutionen' i Ukraina. Men vilken politik var det som vann? En koalition av tio partier styr nu Ukraina. Där finns liberaler och kristdemokrater, men även extrema nationalister. De nazistiska partierna är små, men hat mot judar är vanligt i Ukraina.

Fria.Nu

Stöds av nazister

Den orange revolutionen förde Ukraina bort från Ryssland, men inte bort från antisemitismen. I själva verket har både den nye presidenten och hans premiärminister länge samarbetat med uttalat fascistiska partier.Viktor Jusjtsjenko som till slut segrade i det ukrainska presidentvalet backas upp av tio partier.

Fria.Nu

© 2021 Göteborgs Fria