Här är alla som dött i Irak | Göteborgs Fria
Fria Tidningen

Här är alla som dött i Irak

Interaktiv karta med materialet från Wikileaks Irakdokument.

Den brittiska tidningen The Guardian har lagt ut hela materialet från Wikileaks-läckan om Irak som kom nyligen som en interaktiv karta. Wikileaks frontfigur Julian Assange har sagt att dokumenten visar att Irakkriget var "ett enda stort blodbad". Nu kan du bilda dig en egen uppfattning.

Du kan zooma och klicka i den inbäddade kartan här nedan, eller se kartan hos The Guardian istället.

 

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Irak hotar med åtal mot USA-soldater

Iraks regering anklagar USA för att ha brutit mot den säkerhetspakt som länderna har ingått och hotar med att åtala de amerikanska soldater som dödade två irakier i en räd i söndags. Samtidigt har en växande våldsvåg drabbat Bagdad inför det utlovade tillbakadragandet av USA-trupper från irakiska städer i slutet av juni.

Fria.Nu

Hoppfullhet inför irakiskt provinsval

Iraks bräckliga demokrati sätts på prov i dag när 14 av landets 18 provinser håller val. Många är optimistiska och tror att valprocessen kan skapa ett lugn.

Fria.Nu

Framgångsrik kampanj mot polio

Somalia En omfattande vaccineringskampanj mot polio i det konfliktdrabbade Somalia har lett till goda resultat trots svåra förutsättningar. Insatsen har genomförts med hjälp av 10 000 volontärer och sjukvårdare som besökt hushåll runt om i landet flera gånger och vaccinerat 1,8 miljoner barn under 5 år. Enligt Världshälsoorganisationen WHO har inget fall av polio upptäckts sedan mars 2007.

Fria.Nu

Irakisk fotograf riskerar dödsstraff

Efter 20 månader i fångenskap kommer den fängslade AP-fotografen Bilal Hussein snart ställas inför en irakisk domstol. Om han fälls för samröre med motståndsgrupper riskerar han dödsstraff.

Fria.Nu

USA bombar allt mer i Irak

Samtidigt som USA:s militärledning försöker övertyga hemmaopinionen om att säkerhetsläget i Irak har förbättrats, så ökar antalet civila dödsoffer som orsakats av ockupationsstyrkorna. En anledning är att krigen i Irak och Afghanistan i allt större utsträckning utkämpas från luften. 

Fria.Nu

© 2021 Göteborgs Fria