Så kan linbanan i Göteborg se ut | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Så kan linbanan i Göteborg se ut

Fyra arkitektförslag visas nu upp för hur den planerade linbanan i Göteborg kan se ut. Se alla bilderna här.

Linbanan ska kunna vara klar till 400-årsjubileet 2021 och gå mellan Järntorget och Wieselgrensplatsen. Tanken är att den ska vara tre kilometer lång och ha två mellanstationer vid Lindholmen och Lundby, och ha en turtäthet på minst en gondol per minut.

Upphandlingen påbörjades i februari och i måndags öppnade utställningen som visar de fyra arkitektförslag som nu tävlar om utformandet av linbanan (se bildspelet ovan).

Den 8 februari 2018 kommer en expertjury att meddela vilket förslag som vunnit tävlingen, och trafiknämnden kommer kunna fatta beslut ifrån deras utlåtande.

Utställningen av arkitektförslagen kommer flytta runt i staden under hela november månad.

Linbaneprojektet leds från Göteborgs Stads trafikkontor och har en gemensam styrgrupp med representanter från Västtrafik och Älvstranden Utveckling AB.

Arbetet med tre detaljplaner för stationerna på Lindholmen, Västra Ramberget och Wieselgrensplatsen pågår. De kommer visas på samråd i april 2018. Planen för stationen vid Järntorget har kommit längre och väntas kunna antas innan jul.

Fakta: 

Läs mer om linbanan, se filmer och fler bilder här:

Stadsutveckling Göteborg om linbanan

För liv och rörelse om linbanan

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

© 2021 Göteborgs Fria