De förvandlar långgatan till träskmark | Göteborgs Fria

Recension


Musik
Bugalú Artist: Det blev handgemäng Bolag: Imogena

  • I morgon (12:e februari) släpps Det blev handgemängs debutskiva Bugalú. De firar detta med en spelning på Pustervik lördagen den 20:e.
Göteborgs Fria

De förvandlar långgatan till träskmark

Kvartetten Det blev handgemäng lever helt klart i fel decennium men gör det mesta rätt för att få sin musik att eka av gammal blues och annan amerikansk rootsmusik. Med Bugalú skivdebuterar de och helt klart verkar det ha gått vilt till under inspelningen som gjordes under två dagar.

Träskbluesen i inledande Bayou startar en intensiv och svettig färd som lunkar vidare i den struttiga ritten Month of may som leder oss in i ökenvidderna i Wildern, som skulle passa som ledmotiv till en spagettiwestern.

Bandet består av Elin Engberg (sång, kontrabas), Christoffer Johansson (sång, gitarr, banjo), Bror Gunnar Jansson (sång, gitarr) och Emanuel Svensson (trummor). Materialet på Bugalú är mestadels eget, förutom en tolkning av Blind Willie Johnsons klassiker Nobody’s fault but mine och den traditionella The house carpenter, och är av högsta kvalitet.

Det blev handgemäng är ett hyllat liveband och deras musik är även gjord för att upplevas i en stimmig barmiljö. Ta fram cowboyhatten, sätt er i kanoten och paddla till den gudsförgätna baren där Det blev handgemäng firar sin albumrelease den 20:e februari.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2021 Göteborgs Fria