Recension


Musik
Drömflygare Artist: I underlandet Bolag: Svalka

  • Anna Cochrane och Erik Dahl släpper i dagarna sitt andra album under namnet I underlandet. På onsdag arrangerar de en releasespelning på Kvartersscenen 2Lång.
Göteborgs Fria

Filmisk folkmusik som tar nya riktningar

I underlandets debut Vindlande trädgårdar var en trevlig bekantskap, och nya albumet Drömflygare känns som en logisk fortsättning av Erik Dahl (piano) och Anna Cochranes (fiol) egensinniga blandning av folkmusik och konstmusik.

Mest intressant är det när göteborgsduon väljer att göra avstickare från folkmusikens allfartsväg, som i den drömska Regndans (utan regn) och den vemodiga Ett ögonblick, där dynamiken mellan musikerna lever trots ett försiktigt anslag; dialogen mellan instrumenten blir till försiktiga viskningarna.

Där debuten var något mer spretande och prövande är uttrycket på Drömflygare mer sammanhållet. Mer av filmiska stämningar. Dahl och Cochrane har förmågan att med små medel få sin musik levande, den vecklar ut sig och tar hela tiden nya riktningar.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu