Recension


Musik
Associationsrikedom Artist: Carolina Falkholt Bolag: Kning Disk

  • Carolina Falkholt skivdebuterar med singeln Associationsrikedom.
Göteborgs Fria

Falkholt river ner väggar

Carolina
Falkholt skivdebuterar med singeln Associationsrikedom. En extremt smittande poppärla, skriver Tobias Magnusson.

Carolina Falkholt har i många intervjuer kopplat ihop graffiti med poesi och musik. Nu tar hon steget fullt ut och släpper en exklusiv vinylsingeln på Kning Disk, singeln är den första i bolagets Art edition-serie Signal.

Och visst är Associationsrikedom arty med sina kantiga syntljud och tunga beats som ligger bakom Falkholts skönt nonchalanta röst, som stundtals påminner en hel del om Karin Dreijers från The Knife, kanske framförallt på b-sidans remix där Falkholt pitchar ner rösten till oigenkännlighet.

Om man vill koppla ihop Falkholts bildkonst med den musik hon skapar finns beröringspunkter i det urbana kulturutryck som graffitin faktiskt är.

Traditionellt är graffitin kopplad till hiphopen, som ett av de fyra elementen som graffitin utgör. Men istället för att söka sig bakåt till dessa rötter gör Falkholt en extremt smittande poppärla, närmast en schlager med vibbar av coldwave.

Kraften i Associationsrikedom studsar effektivt mellan väggarna i staden för att söka efter sprickor och hål där den tar fäste för att om möjligt bryta ner och bygga upp något nytt och äkta att luta sig mot.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu