Filmfestival för unga filmälskare | Göteborgs Fria
  • The boy and the world av Alê Abreu är en av filmerna på Lilla Filmfestivalen som drar igång på torsdag.
Göteborgs Fria

Filmfestival för unga filmälskare

På torsdag drar Göteborgs Lilla Filmfestival i gång. Det är fjärde året som Göteborg International Film Festival arrangerar en barnfestival. GFT snackade med projektledaren Erika Olsson.

Vad är Lilla Filmfestivalen?

– Det är en filmfestival som riktar sig till barn och ungdomar mellan 3–15 år, och deras föräldrar givetvis. Det kommer att bli filmer från hela världen och alla håller en väldigt hög kvalitet. Nytt för i år är att vi också kommer att visa filmer i Frölunda och i Angered. Tidigare har vi bara varit på Draken. Det gör att vi når ut bättre. Kanske till en del barn som inte känner till Lilla Filmfestivalen. Vi kommer till dem istället för att de måste komma till oss. Det känns fantastiskt.

Har ni något fokus eller tema på filmerna i år?

– Nej, inget tema på det sättet att vi visar filmer från något särskilt land, utan det är en bra spridning på filmerna. Inte bara vad gäller land, det är också en mångfald i fråga om kön och andra aspekter. Vi har också ett kortfilmspaket av barnboksförfattaren och animatören Eva Lindström. Hon har varit nominerad till Augustpriset flera gånger och gör helt fantastiska filmer.

Blir det några andra aktiviteter förutom filmvisning?

– Jadå, det finns massor med saker att göra. Bland annat bygger vi upp en kuliss av 1980-talet med tidsenliga attribut, och det kommer att finnas kameror och monitorer så att barnen kan spela in film med sig själva i den här miljön. Det kommer även att finnas en kostymör på plats och möjlighet att sminka sig. Vi har också en Djungelbio i Drakens foajé där vi visar filmer gjorda av barn.

Fakta: 

Göteborgs lilla filmfestival

När: 15­-18 januari

Vad: För fjärde året i rad arrangerar GIFF Göteborgs Lilla Filmfestival som bjuder på film för barn och ungdomar.

Var: Draken, Frölunda Kulturhus och Angereds bio. Fullt program på www.giff.se/goteborgs-lilla-filmfestival

Rekommenderade artiklar

© 2020 Göteborgs Fria