Göteborg kan bli centrum för integrativ medicin

Publicerad:   •  Uppdaterad:

Göteborg kan få ett forskningscenter för integrativ medicin. Det blev resultatet av ett seminarium som Göteborgs universitet anordnade tidigare i vinter.

När Göteborgs starke man, Göran Johansson, fyllde 60 år fick han ett seminarium i present av Göteborgs universitet. Han fick själv välja ämne och inriktning. Han önskade sig ett seminarium om sjukvård och alternativa behandlingsmetoder.
Seminariet fick namnet Framtidens medicin - ett seminarium om forskning och hälsa och hölls den 27 november förra året. Med på seminariet fanns flera tunga namn. Bland annat universitetets rektor Pam Fredman och chefen för Sahlgrenska akademin Olle Larkö.
Under seminariet sa Pam Fredman att hon, som rektor för Göteborgs universitet, vill bidra till att Göteborg intar en ledande roll när det gäller integrering av olika medicinska traditioner.
Hon talade bland annat om att universitetet borde vara med och skapa ett forskningscenter för kvalitetssäkring av integrativ medicin.

Fakta: 

* Integrativ medicin
Integrativ medicin är ett begrepp som beskriver en medveten och avsiktlig samverkan mellan västerländsk skolmedicin och andra medicinska traditioner, som den indiska eller kinesiska. Det handlar alltså om integration av olika medicinska system. Begreppet antyder att de är likvärdiga system som integreras.

Göteborgs Fria