Verktygslådan | Göteborgs Fria

Tips inför cykelsemestern

Verktygslådan

Vill du resa på ett billigt, miljövänligt och hälsosamt sätt? Då är cykelsemestern ett tips. Vi guidar dig till en lyckad resa.

Dela på dagarna och tjäna pengar

Verktygslådan

I Göteborg tas endast 24 procent av föräldradagarna ut av män. En vanlig orsak till att heterosexuella föräldrapar väljer att mamman ska vara föräldraledig mest är att pappan har högre lön. Men GFT visar hur föräldrar kan maximera sin inkomst genom att dela mer lika.

Så odlar du kryddor, bladväxter och tomat

Verktygslådan

För dig som vill odla i lägenheten, på balkongen eller i trägårdslandet kan det vara bra med grönsaker som passar för små odlingsytor. Sofia Hultqvist ger dig tips om olika grödor, och råd som underlättar odlandet.

Skapa ditt eget stadsjordbruk

Verktygslådan

Att kunna plocka sina egna ekologiska grönsaker utanför dörren är lätt och möjligt även för dig bor mitt i stan. Sofia Hultqvist guidar dig till hur du skapar ett litet jordbruk i city.

Så stadsodlar du i lägenheten

Verktygslådan

Det går att odla en hel del även om du bor i lägenhet. I serien Odla med Verktygslådan tar GFT: stadsodlingsexpert Sofia Hultqvist upp grunderna i odling och visar på grönsaker som passar för små odlingsytor. I dag fokuserar vi på odling i köksfönster, på balkongen och små ytor utanför huset. Och så får du tips om hur du driver upp sticklingar.

Så funkar vintercykling

Verktygslådan

Älskar du att cykla men är trött på att halka? Eller tillhör du dem som alltid ställer in cykeln i förrådet så snart sommarmånaderna är över? GFT guidar dig till vintercyklingen – ett billigt och miljövänligt sätt att färdas.

Gör din värld reklamfri

Verktygslådan

Trött på reklamhögen på dörrmattan, reklamavbrotten i Spotify eller annonserna på Facebook? GFT guidar dig till hur du slipper reklamen.

© 2020 Göteborgs Fria