Göteborgs Fria

Hallå där…

… Emil Klingvall, konstnärlig ledare på Teater Jaguar och initiativtagare till Teaterstråket – Göteborgs motsvarighet till Broadway.

Vad är Teaterstråket?

– Tanken med Teaterstråket är att synliggöra en del av Göteborgs sprakande och vitala kulturliv som kanske inte alltid får plats i turistbroschyrerna, men som i allra högsta grad bidrar till att göra Göteborg till en av de mest intressanta teaterstäderna i Sverige.

Var går stråket?

– Om man följer spårvagnslinjerna 3 eller 9 från Chapmans Torg till Hagakyrkan via Stigbergstorget, Masthuggstorget och Järntorget så finns det inte mindre än tio teatrar samlade utmed den sträckan. 10 teatrar som tillsammans spelar över 1000 föreställningar per år. Här kan man se allt från nyskriven barnteater till klassisk dramatik.

Vilka teatrar är med i satsningen?

– Det är tio teatrar som är med. Ett krav för att finnas med är att det drivs en professionell verksamhet med minst 40 föreställningar på scen per år, samt att teatern får ligga max 500 meter från hållplatsen.

Kommer ni att märka ut stråket?

– Vid varje spårvagnshållplats utmed stråket kommer det från den 21 mars finnas teatermasker som indikerar att du befinner dig på Teatestråket. Under dessa kommer det finnas tydliga skyltar med information om de närliggande teatrarna och hur man tar sig dit. Det finns också en hemsida där man kan ta del av det aktuella utbudet som framförs på Teaterstråkets scener.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Hon ger ut sin egen poesi

Louise Halvardsson gav ut sin diktsamling Hejdå tonårsångest - 35 dikter innan 35 på eget förlag. Nu har hon nominerats till Selmapriset.

Fria Tidningen

Feministisk sf-klassiker blir musik

Hur låter en bok? Kompositören Erik Dahl ger svaret då han stiger in i Ursula Le Guins litterära universum för att tolka klassikern Mörkrets vänstra hand.

Fria Tidningen

Solidaritetsorkester med hopp om framtiden

Christopher Ali Solidarity Quartet är svåra att sätta fingret på. Muslimsk mystik, ökenblues och svenskt vemod är några av inslagen på debutalbumet To Those Who Walked Before Us.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu