Glöm inte oss när vi är borta | Göteborgs Fria

Debatt


Sahel Mohsini
Göteborgs Fria

Glöm inte oss när vi är borta

Sahel Mohsini har konverterat från islam till kristendomen. Nu sitter han i förvaret i väntan på utvisning till Afghanistan. Jag har vetat om risken hela tiden, och är beredd att dö för min kristna tro, men när jag nu så konkret står inför den risken är det svårt att vara modig, skriver Sahel Mohsini.

 Mitt namn är Sahel Mohsini och jag är född den 1985 i provinsen Ghazni i södra Afghanistan.

Jag levde en tredjedel av mitt liv utanför mitt hemland varav mer än fem år i Sverige. 2010 konverterade jag från islam till kristendomen, från hat till kärlek, vilket ändrade mitt liv totalt och gav mig ett lugnare liv trots de svåra situationer som jag har upplevt. Jag tog det här steget därför att jag helt enkelt inte kan leva med den livslögn som vi tvingas leva med i Afghanistan.

Jag fick avslag på mitt ärende från migrationsverket och migrationsdomstolen vilket gjorde att polisen tog mig hemifrån förra veckan och placerade mig i migrationsverkets förvar i Märsta och meddelade mig att jag ska flyttas till Göteborgs förvar och därifrån skicka dig till hemlandet Afghanistan vilket gör mig rädd och skrämd.

Jag har vetat om risken hela tiden, och är beredd att dö för min kristna tro, men när jag nu så konkret står inför den risken är det svårt att vara modig.

Hur ska jag läsa min bibel i Afghanistan i hemlighet? Andra har inte fått ta med sina biblar när de skickas ut, och att inte kunna läsa och be under resan känns som att bli övergiven. Hur länge ska jag leva och gömma mig innan de tar mig?

Jag har redan tidigare berättat för afganska ambassaden att jag är kristen och som många andra har jag vittnat om min kristna tro på tv, vilket även kan ses i Afghanistan. Mediapastorn Hossein Andaryas hoppas med sitt tv-program på vårt språk att Afghanistan en dag ska vara ett kristet land. Då får vi fred.

Snart ska Natotrupperna lämna landet och man vet inte vad ska hända där i framtiden och vad talibanerna kommer att göra med en kristen afghan som inte kan leva utan sin kärlek till gud.

Nu står jag helt hjälplös och kan inte göra något mer än att vänta på en utvisning från Sverige och därmed behöver jag stöd från mina svenska och afghanska bröder och systrar.

Rekommenderade artiklar

© 2018 Göteborgs Fria