De vill ha gatljus istället för blåljus | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

De vill ha gatljus istället för blåljus

En person tog livet av sig på Vårväderstorget i juli, men upptäcktes inte i mörkret. Nu kampanjar Pantrarna för upprustning av förorten för att det ska satsas med på trygghet i form av gatljus istället för blåljus.

Den 11 juli 2012 påträffas en okänd avliden man som hängt sig själv mitt på Vårväderstorget. Förbipasserande upptäckte inte mannen eftersom torgets gatlyktor var släckta. Först på morgonen upptäcktes han.

Enligt Pantrarna finns det många områden i Biskopsgården där gatlyktorna är helt släckta."Vi kräver att våra barn, ungdomar och äldre ska känna sig trygga när de är ute och går i sitt område. Samtidigt som polisinsatser ökar i Biskopsgården för att det ska bli “tryggt” så släcks gatljus ner och skapar otrygghet" skriver Pantrarna i ett uttalande.De kräver nu att Biskopsgården ska vara lika väl belyst som andra områden i Göteborg. För att uppmärksamma frågan välkomnar de allmänheten att under tre nätter följa med till de platser där belysning saknas.

Artisten Prince Ali och poeten Johannes Anyuro kommer att uppträda och Pantrarna att hålla tal.

Fakta: 

<b>Här uppmärksammas mörkret</b><br>
Fre 10 aug kl 23, Vårväderstorget<br>
Lör 11 aug kl 23, bron vid Väderilsgatan<br>
Sön 12 aug kl 23, Temperaturgatan (vid hållplatsen)

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria