De vill ha gatljus istället för blåljus | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

De vill ha gatljus istället för blåljus

En person tog livet av sig på Vårväderstorget i juli, men upptäcktes inte i mörkret. Nu kampanjar Pantrarna för upprustning av förorten för att det ska satsas med på trygghet i form av gatljus istället för blåljus.

Den 11 juli 2012 påträffas en okänd avliden man som hängt sig själv mitt på Vårväderstorget. Förbipasserande upptäckte inte mannen eftersom torgets gatlyktor var släckta. Först på morgonen upptäcktes han.

Enligt Pantrarna finns det många områden i Biskopsgården där gatlyktorna är helt släckta."Vi kräver att våra barn, ungdomar och äldre ska känna sig trygga när de är ute och går i sitt område. Samtidigt som polisinsatser ökar i Biskopsgården för att det ska bli “tryggt” så släcks gatljus ner och skapar otrygghet" skriver Pantrarna i ett uttalande.De kräver nu att Biskopsgården ska vara lika väl belyst som andra områden i Göteborg. För att uppmärksamma frågan välkomnar de allmänheten att under tre nätter följa med till de platser där belysning saknas.

Artisten Prince Ali och poeten Johannes Anyuro kommer att uppträda och Pantrarna att hålla tal.

Fakta: 

<b>Här uppmärksammas mörkret</b><br>
Fre 10 aug kl 23, Vårväderstorget<br>
Lör 11 aug kl 23, bron vid Väderilsgatan<br>
Sön 12 aug kl 23, Temperaturgatan (vid hållplatsen)

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

Så vill de rödgröna lösa bristen på bostäder

Antalet bostadslösa barn i Göteborg har ökat med 149 procent på två år – allt under den rödgröna mandatperioden. GFT pratar med ansvarigt kommunalråd Ulf Kamne (MP) om hur han vill lösa situationen.

© 2018 Göteborgs Fria