Syriskt Gothia-lag nekas visum | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Syriskt Gothia-lag nekas visum

Det syriska laget Qamichili var anmälda för att spela i Gothia Cup. Men så blir det inte eftersom Migrationsdomstolen inte beviljar dem visum.

– Säkerhetsläget i Syrien ska ställas mot intresset att få en visering för att få komma hit och delta i den här turneringen, säger domaren Bengt Hasselberg, till P4 Göteborg.En orsak är att Migrationsdomstolen menar att det finns en risk att spelarna stannar kvar efter att visumet har gått ut.– Ingen vill stanna i Sverige. Vi ska spela i Gothia Cup – de säger att Gothia Cup handlar om att möta världen. Vi ska möta världen och sen återvända till vårt land, säger spelaren Malek Gaurie, till P4.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria