Bred politisk samling i demonstration mot Acta | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Bred politisk samling i demonstration mot Acta

Acta-avtalet syftar till att hindra piratkopiering och varumärkesförfalskning, och kritiseras för att vara integritetskränkande. I morgon, lördag, arrangerar en bred samling partier en demonstration mot avtalet i Göteborg.

I morgon, lördag, kommer Grön Ungdom, Moderata Ungdomsförbundet, Piratpartiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Ung Pirat, Ung Vänster och Vänsterpartiet göra gemensam sak och demonstrera mot Acta-avtalet.

Avtalet har bland annat fått kritik för att det inskränker demokratiska rättigheter på nätet och hotar tillgången till exempelvis AIDS-medicin. I morgon, den 9 juni, kommer demonstrationer hållas i 120 städer runt om i världen. I Göteborg samlas demonstrationen klockan 14 på Götaplatsen.

– Det ser ut som om EU-parlamentet äntligen kommer rösta ner ACTA i början av juli. Men vi har inte vunnit än, så vi måste visa EU-parlamentarikerna som fortfarande tvekar att motståndet mot Acta är stort, säger Johan Zandin (V), demonstrationens presskontakt.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria