Göteborgs Fria

Bred politisk samling i demonstration mot Acta

Acta-avtalet syftar till att hindra piratkopiering och varumärkesförfalskning, och kritiseras för att vara integritetskränkande. I morgon, lördag, arrangerar en bred samling partier en demonstration mot avtalet i Göteborg.

I morgon, lördag, kommer Grön Ungdom, Moderata Ungdomsförbundet, Piratpartiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Ung Pirat, Ung Vänster och Vänsterpartiet göra gemensam sak och demonstrera mot Acta-avtalet.

Avtalet har bland annat fått kritik för att det inskränker demokratiska rättigheter på nätet och hotar tillgången till exempelvis AIDS-medicin. I morgon, den 9 juni, kommer demonstrationer hållas i 120 städer runt om i världen. I Göteborg samlas demonstrationen klockan 14 på Götaplatsen.

– Det ser ut som om EU-parlamentet äntligen kommer rösta ner ACTA i början av juli. Men vi har inte vunnit än, så vi måste visa EU-parlamentarikerna som fortfarande tvekar att motståndet mot Acta är stort, säger Johan Zandin (V), demonstrationens presskontakt.

Annons

Rekommenderade artiklar

Så beskriver barnen sitt Backa

Det bästa är fotbollsplanerna, tidningsprojektet Made in Backa, kompisar och familj. Det sämsta är skottlossningarna. Så beskriver barn i Backa sitt område. Följ med till sommarverksamheten som vill förändra bilden av en fritidsgård och läs barnens egna texter.

© 2014 Göteborgs Fria