Bred politisk samling i demonstration mot Acta | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Bred politisk samling i demonstration mot Acta

Acta-avtalet syftar till att hindra piratkopiering och varumärkesförfalskning, och kritiseras för att vara integritetskränkande. I morgon, lördag, arrangerar en bred samling partier en demonstration mot avtalet i Göteborg.

I morgon, lördag, kommer Grön Ungdom, Moderata Ungdomsförbundet, Piratpartiet, Rättvisepartiet Socialisterna, Ung Pirat, Ung Vänster och Vänsterpartiet göra gemensam sak och demonstrera mot Acta-avtalet.

Avtalet har bland annat fått kritik för att det inskränker demokratiska rättigheter på nätet och hotar tillgången till exempelvis AIDS-medicin. I morgon, den 9 juni, kommer demonstrationer hållas i 120 städer runt om i världen. I Göteborg samlas demonstrationen klockan 14 på Götaplatsen.

– Det ser ut som om EU-parlamentet äntligen kommer rösta ner ACTA i början av juli. Men vi har inte vunnit än, så vi måste visa EU-parlamentarikerna som fortfarande tvekar att motståndet mot Acta är stort, säger Johan Zandin (V), demonstrationens presskontakt.

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

Så vill de rödgröna lösa bristen på bostäder

Antalet bostadslösa barn i Göteborg har ökat med 149 procent på två år – allt under den rödgröna mandatperioden. GFT pratar med ansvarigt kommunalråd Ulf Kamne (MP) om hur han vill lösa situationen.

© 2018 Göteborgs Fria