Global aktionsdag uppmärksammas i Göteborg | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Global aktionsdag uppmärksammas i Göteborg

I dag, 5 juni, är det både Världsmiljödagen och den globala aktionsdagen inför FN-toppmötet i Rio de Janeiro i juni. I Göteborg uppmärksammas det genom demonstration och klimatfestival


Tisdag den 5 juni är Världsmiljödagen och även en global aktionsdag inför FN:s toppmöte om hållbar utveckling i Rio de Janeiro den 20-22 juni 2012.

Aktionsdagen är en kritik mot marknadslösningar och innehåller krav på klimatomställning.

I Göteborg uppmärksammas aktionsdagen och Världsmiljödagen genom en demonstration med samling klockan 17 på Gustav Adolfs torg och en klimatfilmfestival på Bio Roy, mellan klockan 18.30-22.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria