SD och VägValet går inte i parad | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

SD och VägValet går inte i parad

Söndag den 3 juni hålls Regnbågsparaden som en del av Hbtq-festivalen. GFT har skickat en enkät till de tio största partierna i Göteborg, som visar att samtliga utom SD och Vägvalet kommer att delta i paraden.

KD urskiljer sig också genom att de inte har anmält sig som parti, utan kommer att gå med i Göteborgs stads block ”en stad för alla”. De partier som deltagit i enkäten och kommer att delta är V, S, MP, Fi, FP, M, KD och C.

GFT frågar partierna: Kommer ni delta i Regnbågspromenaden under partiets namn?

Aksel Bergfeldt (V)

– Ja, vi har varit med alla år som promenaden anordnas. Vi är ett parti som aktivt kämpar för hbtq-personers rättigheter, så det är en självklarhet.

Carina Ring (S)

– Ja. Det är en självklarhet att stå för alla människors lika värde och det finns mycket att göra inom detta område.

Angela Aylward (MP)

– Ja, hbtq- och lika rättsfrågor än en av Miljöpartiets hjärtefrågor. Vi vill bidra till en queerare debatt, normkritisk politik och ett regnbågsfärgat Göteborg.

Julia Bahner (Fi)

– Ja, vi ser det som självklart att delta. Vi står bakom Hbtq-Festivalens syfte och värderingar, det är sådant som vi arbetar med politiskt.

Theo Papaioannou (Vägvalet)

– Det blir inte så tyvärr på grund av tidsbristen tyvärr. Vi är en väldigt liten organisation som jobbar rätt så ideellt. Men kanske att vi dyker upp lite i stan för att informera om Vägvalet men då sker det sporadiskt.

Franziska O. Gustafsson (C)

– Ja. Distriktsstyrelsen i Göteborg står bakom paraden och kommer gå med. Vi tror på öppenhet. Om man inte uppmärksammar går saker bakåt, det råder inte lika villkor ännu.

Pär Gustafsson (FP)

– Ja. Vi är många liberaler som vill fira kärleken och fler får gärna göra oss sällskap! Liberaler har gått i bräschen för hbtq-personers rättigheter såväl i Sverige som internationellt under decennier.

Anders G Johansson (M)

– Ja, Moderaterna verkar för, och främjar ett öppet och tolerant Sverige och står bakom både paradens och festivalens värdegrund.

Magnus Berntsson (KD)

– Nej, men vi gör som förra året och medverkar under Göteborgs Stad paroll "En stad för alla", eftersom de som deltar i paraden är våra kommunpolitiker. Man ska få vara trygg och accepterad oavsett vem man är.

Patrik Ehn (SD)

– Nej. Frågan har inte varit uppe för diskussion.

Annons

Rekommenderade artiklar

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

© 2017 Göteborgs Fria