SD och VägValet går inte i parad | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

SD och VägValet går inte i parad

Söndag den 3 juni hålls Regnbågsparaden som en del av Hbtq-festivalen. GFT har skickat en enkät till de tio största partierna i Göteborg, som visar att samtliga utom SD och Vägvalet kommer att delta i paraden.

KD urskiljer sig också genom att de inte har anmält sig som parti, utan kommer att gå med i Göteborgs stads block ”en stad för alla”. De partier som deltagit i enkäten och kommer att delta är V, S, MP, Fi, FP, M, KD och C.

GFT frågar partierna: Kommer ni delta i Regnbågspromenaden under partiets namn?

Aksel Bergfeldt (V)

– Ja, vi har varit med alla år som promenaden anordnas. Vi är ett parti som aktivt kämpar för hbtq-personers rättigheter, så det är en självklarhet.

Carina Ring (S)

– Ja. Det är en självklarhet att stå för alla människors lika värde och det finns mycket att göra inom detta område.

Angela Aylward (MP)

– Ja, hbtq- och lika rättsfrågor än en av Miljöpartiets hjärtefrågor. Vi vill bidra till en queerare debatt, normkritisk politik och ett regnbågsfärgat Göteborg.

Julia Bahner (Fi)

– Ja, vi ser det som självklart att delta. Vi står bakom Hbtq-Festivalens syfte och värderingar, det är sådant som vi arbetar med politiskt.

Theo Papaioannou (Vägvalet)

– Det blir inte så tyvärr på grund av tidsbristen tyvärr. Vi är en väldigt liten organisation som jobbar rätt så ideellt. Men kanske att vi dyker upp lite i stan för att informera om Vägvalet men då sker det sporadiskt.

Franziska O. Gustafsson (C)

– Ja. Distriktsstyrelsen i Göteborg står bakom paraden och kommer gå med. Vi tror på öppenhet. Om man inte uppmärksammar går saker bakåt, det råder inte lika villkor ännu.

Pär Gustafsson (FP)

– Ja. Vi är många liberaler som vill fira kärleken och fler får gärna göra oss sällskap! Liberaler har gått i bräschen för hbtq-personers rättigheter såväl i Sverige som internationellt under decennier.

Anders G Johansson (M)

– Ja, Moderaterna verkar för, och främjar ett öppet och tolerant Sverige och står bakom både paradens och festivalens värdegrund.

Magnus Berntsson (KD)

– Nej, men vi gör som förra året och medverkar under Göteborgs Stad paroll "En stad för alla", eftersom de som deltar i paraden är våra kommunpolitiker. Man ska få vara trygg och accepterad oavsett vem man är.

Patrik Ehn (SD)

– Nej. Frågan har inte varit uppe för diskussion.

Rekommenderade artiklar

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

© 2018 Göteborgs Fria