Securitas vann över G4S i mål om biljettkontrollerna | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Securitas vann över G4S i mål om biljettkontrollerna

G4S skulle ta över Västtrafiks biljettkontroller den 1 juni, men upphandlingen överklagades av Securitas. Nu har förvaltningsrätten dömt till konkurrentens fördel. Tidigast på tisdag tar någon aktör över kontrollerna.

Orsaken till att G4S valdes var att Västtrafik ansåg att Securitas anbud hade brister. 

– Vi hade bedömt att Securitas inte skrivit tillräckligt utförligt hur de skulle utföra arbetet i expeditionen, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik.

Securitas överklagade, och den 24 maj kom förvaltningsrättens beslut, som går på Securitas linje.Enligt förvaltningsrätten uppfyllde Securitas anbud de uppställda kraven och bolaget borde därför ha fått gå vidare i processen, till den så kallade utvärderingen. Därför ska upphandlingen rättas så att Securitas anses uppfylla kraven, enligt domen. 

Fram till den 4 juni är det möjligt att överklaga. Västtrafik kommer dock inte att göra det.

– Vi finner oss i beslutet, säger Jens Holmberg.

G4S har ännu inte beslutat om de ska överklaga.

– Vi diskuterar frågan just nu, säger Anni Svensson, informationschef på G4S.

Om ingen överklagan kommer in blir det Securitas som får hand om kontrollerna.

Avtalsperioden kommer att gälla till och med 4 juni 2016, med möjlighet till förlängning maximalt två gånger under två år.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria