Poseidonchef fälls för mutbrott | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Poseidonchef fälls för mutbrott

I går, tisdag, dömdes en distriktschef på det kommunala bostadsbolaget Poseidon för mutbrott.

De tre tidigare målen gällande mutbott inom Göteborgs stad gav friande domar, men när det fjärde målet var uppe i Göteborgs tingsrätt i tisdags dömdes den åtalade till villkorlig dom och 80 dagsböter för mutbrott.

Brottet handlar om att distriktschefen ska ha tagit emot vitvaror värda 21 000 kronor av en leverantör. Den nu dömde hävdar att han betalat för varorna, men eftersom ingen betalning finns registrerad och den dömde inte minns hur han betalat anser tingsrätten att betalningen ej ägt rum, enligt Dagens Nyheter.

Statsåklagare Nils-Eric Schultz säger till DN att mutbrottsmålen sänder viktiga signaler till allmänheten.

– Och det gäller inte bara för göteborgarna utan för kommuner i stort, man behöver titta på om det ser likadant ut på andra ställen. Man ska inte slå sig till ro och tro att detta är ett Göteborgsfenomen, säger han.

 

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

Så vill de rödgröna lösa bristen på bostäder

Antalet bostadslösa barn i Göteborg har ökat med 149 procent på två år – allt under den rödgröna mandatperioden. GFT pratar med ansvarigt kommunalråd Ulf Kamne (MP) om hur han vill lösa situationen.

© 2018 Göteborgs Fria