Så ser reglerna ut i Västra Götaland | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Så ser reglerna ut i Västra Götaland

För att få assisterad befruktning i Västra Götaland måste man uppfylla vissa krav. Så ser kraven ut i dagsläget.

• Sökande måste vara ett par i en fast stabil relation som varat minst två år och paret ska vara sammanboende och skrivna på gemensam adress.

• Heterosexuella par ska ha försökt uppnå graviditet i minst ett år och utredning om den ofrivilliga barnlösheten ska ha utförts.

• Behandlingen utförs inte för par där det förekommer missbruk, kriminalitet, allvarliga livshotande sjukdomar, psykiska eller sociala problem som gör det svårt för paret att ta hand om ett barn.

• Remiss för IVF-behandling måste skickas innan kvinnan fyllt 39 år.

• En övre Body Mass index (BMI) -gräns på 35 för kvinnan som behandlas. 

Källa: Västra Götalandsregionen

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria