Burråsskolan konkurreras ut av friskolor | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Burråsskolan konkurreras ut av friskolor

Nyligen beslutade Centrums politiker om en ny skolorganisation. Orsaken är konkurrensen med friskolorna.

Kartan över Göteborgs skolor ritas just nu om för fullt. GFT har tidigare rapporterat om hur föräldrar, anställda och elever protesterat mot omorganiseringen i Angered och nyligen var ljuset riktat på Centrums skolor när stadsdelsnämnden hade möte. Beslutet som togs då innebär att Buråsskolan läggs ner, och att elever som går i klass F-5 flyttas till övriga skolor i Centrum, medan de som går i 6–9 flyttas till Guldhedsskolan.

Montessoriverksamheten koncentreras till Johannebergsskolan, dit montessorielever från årkurs 6–9 från Burås flyttas. Det kommer även att byggas en F-6 skola i Krokslätt.

Anna Sibinska (MP), ordförande i stadsdelsnämnden, säger till P4 Göteborg att orsaken är att det finns för många grundskoleplatser.

– Vår ekonomi är ansträngd och vi har gått igenom hela skolorganisationen i centrum för att få bättre ekonomi men samtidigt öka vår attraktivitet med högre kvalitet i skolan. Den kommunala skolan lever i en väldigt hård konkurrens i centrum. Vi omges av 14 olika friskolor, säger Anna Sibinska till P4 Göteborg.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria