Burråsskolan konkurreras ut av friskolor | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Burråsskolan konkurreras ut av friskolor

Nyligen beslutade Centrums politiker om en ny skolorganisation. Orsaken är konkurrensen med friskolorna.

Kartan över Göteborgs skolor ritas just nu om för fullt. GFT har tidigare rapporterat om hur föräldrar, anställda och elever protesterat mot omorganiseringen i Angered och nyligen var ljuset riktat på Centrums skolor när stadsdelsnämnden hade möte. Beslutet som togs då innebär att Buråsskolan läggs ner, och att elever som går i klass F-5 flyttas till övriga skolor i Centrum, medan de som går i 6–9 flyttas till Guldhedsskolan.

Montessoriverksamheten koncentreras till Johannebergsskolan, dit montessorielever från årkurs 6–9 från Burås flyttas. Det kommer även att byggas en F-6 skola i Krokslätt.

Anna Sibinska (MP), ordförande i stadsdelsnämnden, säger till P4 Göteborg att orsaken är att det finns för många grundskoleplatser.

– Vår ekonomi är ansträngd och vi har gått igenom hela skolorganisationen i centrum för att få bättre ekonomi men samtidigt öka vår attraktivitet med högre kvalitet i skolan. Den kommunala skolan lever i en väldigt hård konkurrens i centrum. Vi omges av 14 olika friskolor, säger Anna Sibinska till P4 Göteborg.

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

Så vill de rödgröna lösa bristen på bostäder

Antalet bostadslösa barn i Göteborg har ökat med 149 procent på två år – allt under den rödgröna mandatperioden. GFT pratar med ansvarigt kommunalråd Ulf Kamne (MP) om hur han vill lösa situationen.

© 2018 Göteborgs Fria