Göteborgs Fria

FRIA väljer: Konst

FRIA:s konstrecensent Andréas Hagström tipsar om det mest intressanta på Göteborgs konstscen.

Våren har blivit synonym med studentutställningar från konsthögskolorna. Dessa utställningars kvalitet ligger i att de snarast är antitesen till museets nya skulpturhall. Här är det istället ojämnheten och möjligheten att träffa på ett nytt intressant konstnärskap som lockar. Skulle du ha missat masterstudenterna från Fotohögskolan och Valand som haft sina båda samlingsutställningar på Göteborgs Konsthall så finns det fortfarande möjligheter att se fler avgångsutställningar.
Just nu pågår exempelvis Suckade vintern till våren på Röda Sten som samlar masterstudenterna från det internationella programmet C:art på Valand tillsammans med kandidatstudenterna från Fotohögskolan. Och från och med nästa helg har du möjlighet att se separatutställningar med Valandstudenterna Unndór Egil Jónsson och Pernilla Ljungkvists på Galleri Rotor och Fotohögskolestudenterna Linda Cordious-Hansen på Galleri Monitor och Kirsti Taylor Bye på Lalaland.

Fakta: 

<h2><strong>Konststudenternas vårutställningar</strong><br><br>Suckade vintern till våren <br>VAR Röda Sten NÄR 16 april – 22 maj<br><br>Unndór Egil Jónsson och Pernilla Ljungkvist<br>&nbsp;VAR Galleri Rotor NÄR 29 april – 8 maj<br><br>Linda Cordious-Hansen <br>VAR Galleri Monitor NÄR 29 april – 5 maj<br><br>Kirsti Taylor Bye <br>VAR Lalaland NÄR 30 april – 8 maj</h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Kraftwerk var alltid bättre förr

Syntpionjärerna Kraftwerk är årets största bokning på Way Out West. Andréas Hagström har läst det mesta som har skrivits om gruppen i svensk press och ser en röd tråd: Kraftwerk var alltid bättre förr.

Göteborgs Fria

Veckans konsttips

FRIA:s konstrecensent Andréas Hagström tipsar om det mest intressanta på Göteborgs konstscen.

Göteborgs Fria

Apokalyptisk konst intar Way out west

I dag startar festivalen Way out west i Slottsskogen. Det största dragplåstret är utan tvekan Prince. Men festivalen satsar inte enbart på välkända musiker. I år har man exempelvis bjudit in konstnären Anastasia Ax att uppföra verket Exil.

Göteborgs Fria

Nyhängningen av Skulpturhallen

Skulpturhallen i Göteborgs konstmuseum har länge känts som en ogenomtänkt uppställningsyta för skulpturer men nu har museet gjort en omhängning och skapat en utställning av ett antal skulpturer ur samlingarna.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu