Riksdagsvänstern kräver att försvarsministern agerar | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Riksdagsvänstern kräver att försvarsministern agerar

Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson, Hans Linde, begär att försvarsminister Sten Tolgfors stoppar försvarsmaktens planer.

På onsdagen lämnade riksdagspolitikern Hans Linde (V) in en interpellation till försvarsminister Sten Tolgfors med anledning av Försvarsmaktens planer för Göteborgs Södra Skärgård.

I interpellationen begär Linde att försvarsministern agerar för att Försvarsmakten ska dra tillbaka sin ansökan om ökat tillträde till Skärgårdsskjutfältet och att försvarsministern agerar för att stoppa framtida militära övningar i skärgården.

– Både befolkningen i skärgården och kommunstyrelsen i Göteborg har motsatt sig planerna på att utöka användningen av Skärgårdsskjutfältet. Jag tycker det är hög tid att försvarsministern och Försvarsmakten nu lyssnar på dem som berörs av beslutet, säger Hans Linde, i ett pressmeddelande. 

Sten Tolgfors ger inga kommentarer i frågan förrän de gett interpellationssvaret. Det ska ske senast den 5 april, enligt Tolgfors pressekreterare Mikael Östlund.

Rekommenderade artiklar

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

Så vill de rödgröna lösa bristen på bostäder

Antalet bostadslösa barn i Göteborg har ökat med 149 procent på två år – allt under den rödgröna mandatperioden. GFT pratar med ansvarigt kommunalråd Ulf Kamne (MP) om hur han vill lösa situationen.

© 2021 Göteborgs Fria