Fria Tidningen

Svenskarnas parti kan få mandat i Grästorp

Svenskarnas parti (SvP) har goda chanser att komma in i kommunfullmäktige i Grästorps kommun, Västra Götaland, rapporterar tidskriften Expo.

Den preliminära mandatfördelningen indikerar att Svenskarnas parti och Sverigedemokraterna får varsitt mandat i kommunen, medan KD, MP och V blir utan mandat.

Ett av Svenska partiets uttalade mål är att "endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet, där de etniska svenskarna ingår, skall kunna vara svenska medborgare".

Fakta: 

<h2>Svenskarnas parti bildades 1994 som Nationalsocialistisk front. 2008 bytte partiet namn till Folkfronten. I anslutning till namnskiftet ersattes i partiprogrammet ordet ”ras” av ”etnicitet” och hets mot judar av kritik mot det mångkulturella samhället. 2009 bytte partiet namn igen – till Svenskarnas parti.<br><br>Läs mer om valresultatet på <a href="http://www.val.se/val/val2010/valnatt/K/kommun/14/44/index.html">Valmynd... hemsida.</a></h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Här är de alternativa EU-mötena

Den 17 november håller EU toppmöte i Göteborg. GFT listar alla manifestationer och event som hålls i samband med toppmötet.

Göteborgs Fria

Här kan du demonstrera på första maj

Arbetarrörelsens högtidsdag är snart här igen! Spana in GFT:s lista för tips på vad som händer under dagen; från första maj-tåg till fest och något däremellan.

Göteborgs Fria

© 2024 Fria.Nu