Kom ut kommer ut i skönare format | Göteborgs Fria

Recension


Göteborgs Fria

Kom ut kommer ut i skönare format

Kom ut, tidningen för HBT personer har genomgått en minst sagt stor förändring. Den förra mycket engagerade redaktionsledningen har bytts ut till en ny kompetent ledning, och layouten har fått sig en rejäl omgång. Första nummret lockar med temat Inburad –heteronormativitet & andra fängelser. Och precis som förr är innehållet engagerande, upprörande och stärkande. Bland mycket läsvärt kan man exempelvis lyfta fram Hanna Wildows möte med Jwl B från hiphopgruppen Yo mayesty.

Tidningen Kom ut har under runt 30 år varit RFSL: s stolthet. I förra upplagan hade RFSL en egen lös tunn tidning inuti den stora, nu har de istället sex egna sidor, något som gör tidningen lättare att hantera. Förutom förbundets sex sidor bestäms resten av tidningsinnehållet av redaktionen oberoende av RFSL. Och såklart är den fullspäckad med nyheter rörande hbt-personer.

Från att ha varit en stor tidning i tabloidformat på runt 30 sidor har Kom ut blivit ett cirka 70 sidor tungt magasin. Det är en förändring som heter duga. Ett års planerande och bollande med idéer med hjälp av tips från RFSL-medlemmar har slutligen skapat en modernare, snyggare, färggladare och mer inbjudande tidning. Det är en tidning som sticker ut hakan.

Ett minus med den nya tidningen är att den bara kommer ut fyra gånger per år till skillnad från förra versionen som gavs ut 8-10 gånger. Upplagan varierar mellan olika nummer men ligger i snitt något under förra versionen på 20 000 exemplar, allt beroende på budgetnedskärningar.

Kom ut borde vara tidningen som varje homo-, bi- eller transperson prenumererar på. För det behövs en tidning som riktar sig till hbt-personer och gör det med bravur.

Fakta: 

Tidskrift

Kom ut Nr 1 2009

Rekommenderade artiklar

En varm berättelse om svår ensamhet

Recension

Lars and the real girl skulle kunna vara en mycket sorgsen skildring av en ensam mans desperata försök att hitta kärleken. Kärleken genom en kvinna i plast. Men trots att filmen skildrar en minst sagt annorlunda relation, är filmen en varm skildring av en ung mans sätt att hitta sig själv.

© 2020 Göteborgs Fria