Fria.Nu

Miljöpartiet kräver bojkott av åsiktsreklam

TV4 har hört av sig till samtliga riksdagspartier för att sälja reklam inför valet. Men mp kräver en bojkott.

TV4 vill införa politisk reklam inför valet. Nu vill miljöpartiet göra en överenskommelse med riksdagspartierna att avstå från att köpa reklam under valrörelsen 2009 och 2010.

– Jag tycker att det är tråkigt om den politiska debatten ska handla om pengar, säger Agneta Börjesson, miljöpartiets partisekreterare.

Sverige har en lagstiftning som säger att åsiktsreklam inte får förekomma. Men när TV4 sänder över det digitala nätet omfattas kanalen inte längre av lagstiftningen. Agneta Börjesson berättar att TV4 har hört av sig till alla riksdagspartier och bjudit in till möte för att diskutera upplägget om politisk reklam inför valet.

– Man har tydligt sett att i de länder där det förekommer politisk reklam är det stor risk för smutskastningskampanjer, säger hon.

Nu har Agneta Börjesson skickat ut brev till riksdagspartierna för att bestämma en träff för att diskutera TV4:s agerande.

– Vänsterpartiet och socialdemokraterna verkar också intresserade av att avstå från reklam. De andra partierna har bara skickat svar på tiderna. Moderaterna har ju varit ute och sagt att de inte vill avstå men det är ändå bra att diskutera det inom partierna innan någon hoppar på idén och alla andra blir tvungna att följa efter.

Agneta Börjesson hoppas på att få ihop ett möte så snabbt som möjligt.

– Jag ska skicka ut ett brev med förslag på nya tider för mötet nu. Jag hoppas att vi får till en träff så att vi kan diskutera det här.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny massaktion mot tyska kolgruvor

Nästa vecka är det återigen dags för massaktionen Ende Gelände som samlar miljöaktivister från hela Europa som ska sätta de tyska kolgruvorna i blockad.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu