Recension


Fria.Nu

David Sandström imponerar

FRIA har lyssnat på David Sandströms nya platta Pigs lose.

Över sexton spår bjuder David Sandström & Co på lite av varje. Här finns alltifrån stillsamt men högljutt singer/songwriter-malande (Thou shalt get lost) och gospeldofter (Allstar Team) till ren och ram punk (God thing, The). Mestadels är det högtryck och rejält med distade gitarrer som gäller. Dessbättre - eftersom det är då Overdrive funkar som bäst.

Tunggungande rockspåret Listen med poppig kvinnokörsrefräng är kanske skivans starkaste. Det är fruktansvärt bra. Men det finns många fler.

Happy home, med bluesrock-komp, svävande psykedeliakörer, indiepopgapiga sångmelodier och enformiga gitarrplinkskalor är ett.

These are the days (of the cheaters and the cheated) med babblig, textmastig vers och allsångsrefräng är ytterligare ett. (Som bjuder på trivsamma raden ”You know when they say individual freedom what they're really saying is freedom from individuals like you”.)

Mer lågmälda Lisa Lisa har en utomordentligt fin refräng.

Problemet med den här skivan är att det dröjer för länge - drygt 55 minuter - innan det utmärkta instrumentala spåret Göran William Frii avslutar den. Det blir för mycket av det goda. Och för mycket som inte håller den goda nivå som det jag redan nämnt.

Den borde bantats ner till en mer sedvanlig tiospårslängd. Men det går inte att komma ifrån att här finns flera briljanta stycken och att plattan ändå är en utmärkt rockröjare till förfesten.

Fakta: 

Musik

Pigs lose Artist David Sandström Overdrive Bolag Razzia

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Imponerande turnéstart från Thåström

Recension

Thåströms turnépremiär var en mäktig historia. Med mestadels nya låtar, en imponerande och stark ljudbild imponerade den 60-årige förgrundsfiguren tillsammans med sitt sanslöst skickliga band.

Fria Tidningen

Ossler träder fram ur skuggorna

Recension

Pelle Osslers nya skiva Stas har en sorglig grundton men inger konstigt nog också mycket hopp. Lasse Franck är förtrollad.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu