Skönt skruvad pop | Göteborgs Fria

Recension


Göteborgs Fria

Skönt skruvad pop

Den här plattan damp ner på redaktionen dold i bunten av de sedvanliga reklambladen. I det medföljande brevet, skrivet av Jonas Selander, The Department of Corrections, klargör han att han inte är intresserad av att sälja: ”Vår musik är gratis, kommer alltid att finnas för nedladdning och känn er fria att stjäla våra låtar!”.

Split across the Atlantic är ett samarbete mellan Jessie Williams, singer-songwriter från Kalifornien, och Jonas Selander, som är mannen bakom The Department of Correction. Williams levererar inte något nytt, men sprider goda vibrationer med sina charmiga Dylan-esker.

The Department of Correction bjuder på skönt hemsnickrad skev pop, kryddat med underfundiga texter. My bike takes me places that school never could är underbart knasig, kryddad med ”ba ba ba-körer” och handklapp. Och här finns ytterligare ett knippe låtar som får mig på riktigt gott humör.

Som sagt, hör av er till Selander (myspace.com/ The Department of Correction.com) och få en platta tillskickad.

Fakta: 

Split Across The Atlantic
Artist: Jessie Williams & The Department of Correction
Bolag: Folxpunx Records

Annons

Rekommenderade artiklar

Revolutionen lever vidare

Recension

Alexander Ringbäck är en artist som inte väjer för allvaret, det nya albumet Punkt är tydligt politiskt, utan att bli plakatmässig, skriver Tobias Magnusson.

Barnbok som inspirerar

Recension

Barnbok som inspirerar till att skapa egna sagoberättelser, skriver Tobias Magnusson om Bättre än världens bästa bok.

© 2017 Göteborgs Fria