Röda Sten blir tältstad full av konst | Göteborgs Fria
  • Damon Collum och Simon Roberts är initiativtagare till The-Market som ska göra Röda Sten till en gigantisk tältstad full av konst i sommar.
Göteborgs Fria

Röda Sten blir tältstad full av konst

De flesta stora europeiska städer har någon form av marknad där lokal design får trängas med aromaterapeuter och ett eklektiskt matutbud. Nu är det Göteborgs tur. The-Market ska ligga vid Röda Sten och hjälpa Göteborgs alla konstnärer att nå ut med sina verk.

Den 20 maj kommer Röda sten förvandlas till en över 1000 kvadratmeter stor tältstad för allehanda konstnärer och försäljare, och inte minst besökare. Här är tanken att man ska hitta allt från lokal konst och design till massörer och secondhand prylar.
- Grundidén med The-Market är att tillgodose ett utrymme där designers, konstnärer och kreativa sinnen kan ställa ut, marknadsföra och saluföra sina produkter och alster på ett sätt de har råd med, menar Damon Collum och Simon Roberts som är initiativtagare till marknaden.

Den engelsk- och amerikanskättade duon kom till Göteborg för några år sedan och konstaterade, efter en tid på musik, design och klubb-scenen, att Göteborg är en kreativ stad men också att det är svårt som konstnär att hitta kanaler för sitt arbete. Men det är inte bara arenan som ska tillhandahållas, även kvaliteten på utbudet ska säkras.
- Kvalitet och mångfald är av största vikt för projektets framgång och långlevnad. Vår vision är att skapa och upprätthålla en kvalitetspolicy, menar Simon och Damon som har tagit kontakt med alla konst- och designskolor i Göteborgsområdet och bett dem informera alla sina elever om projektet.
- Vi ville hitta det bästa sättet för begåvade konstnärer att nå ut som de har råd med, menar Damon, som berättar att det är billigare att hyra ett tält om man säljer egenproducerade saker än om man säljer till exempel secondhandkläder eller liknande.
Varje lördag och söndag under perioden 20 maj till 30 september kommer alltså området kring Röda Sten förvandlas till utflyktsmål för alla konst, vintage och kaffetörstande Göteborgare och andra intresserade.

Rekommenderade artiklar

© 2020 Göteborgs Fria