Fria.Nu

Shekarabi slutar som ordförande i SSU

Ardalan Shekarabi slutar som ordförande för SSU i sommar. Men han tycker inte att han har ansvar för att SSU har fuskat med sina medlems-listor.

- Det har varit mycket bråk om medlemsfusket. SSU behöver börja om på nytt. Därför slutar jag, säger Ardalan Shekarabi.

Media har skrivit mycket om medlemsfusket i SSU. SSU har sagt att de har fler medlemmar än de har. SSU får pengar av staten. Om förbundet har fler medlemmar får de mer pengar.

Ardalan Shekarabi säger att han inte har något ansvar för medlemsfusket. Det inte är därför han slutar som SSU-ordförande, säger han.

- Men situatonen är allvarlig. Det måste bli ordning och reda i SSU. Vi ska se till att det blir rätt.

Ardalan Shekarabi säger också att han slutar som ordförande av personliga skäl.

- Den senaste tiden har jag inte haft något privatliv eller någon fritid. Jag vill inte ha det så, säger han till Sveriges Televison.

Ardalan Shekarabi blev vald till ordförande förra året. Till valkampanjen tog man pengar som egentligen skulle gå till ett integrations-projekt. Ardalan Shekarabi har fått kritik för det.

- Jag gjorde fel. Jag ber om ursäkt för det. Folk berättade för mig att pengarna kom från ett SSU-distrikt som stödde mig. Pengarna skulle jag använda för att besöka distrikten. Jag undersökte inte om det var sant eller falskt. Men det har kostat mig mycket, säger Ardalan Shekarabi till Svenska Dagbladet.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Regeringen vill ha nya betyg

Betygen i skolan ska ändras. Regeringen vill att det ska finnas sex olika betyg. A kommer att vara det högsta betyget och F kommer att vara det lägsta. De gamla betygen försvinner.

Rättegång om döds-skjutningen i Rödeby

Förra veckan började rättegången mot en 50-årig man som sköt en 15-åring i Rödeby. Den 50-årige mannen är åtalad för mord och mordförsök. Första dagen fick 50-åringen berätta vad som hände. Han berättade att ungdomarna hade trakasserat hans familj länge. På kvällen när det hände var han mycket rädd. Han tog fram geväret och sköt mot ungdomarna. En pojke dog och en annan blev skadad.

Fortfarande dör många i trafiken

Vägverket arbetar för att minska trafikolyckorna i Sverige. Deras arbete kallas noll-visionen. Men trots arbetet med nollvisionen dör fortfarande cirka 500 personer i trafiken varje år.

© 2024 Fria.Nu