• Henrik Zetterberg är en av stjärnorna i Tre kronor.
Fria.Nu

Sverige kommer med starkt lag till Globen

Sverige kommer med ett meriterat lag till Sweden Hockey Games. Målet är turneringsseger på hemmaplan men en finalplats i Euro Hockey Tour blir svår att nå.

På torsdag inleds Sweden Hockey Games, och Tre kronor möter i sin första match Tjeckien i Globen.

Sverige kommer med ett meriterat lag som har en medelålder på 27 år och Tre kronor bör ha goda chanser att upprepa fjolårets succé då man vann Sweden Hockey Games på ett övertygande sätt. Målvakterna Stefan Liv och Henrik Lundqvist samt Jörgen Jönsson är de enda spelarna som inte är lockoutade NHL-spelare.

Sverige får dock klara sig utan Peter Forsberg, som i stället kanske kan bli en joker i VM om hans skada hinner läka till dess. Inte heller storskytten Markus Näslund finns med i truppen.

Trots att Bengt-Åke Gustavsson förra veckan utsågs till ny förbunds- kapten leder han ännu inte Tre kronor i Sweden Hockey Games. Den som leder laget är Linköpings tränare Roger Melin och som assisterande coach har han Jan Karlsson, Frölunda.

Rysslands trupp har en medel-

ålder på bara 24 år men har med sig storspelare som Pavel Datsyuk, Ilya Kovalchuk och Alexej Kovalev. En intressant bekantskap blir 18-årige Evgeni Malkin som är en snabb och stark spelare.

Även Finland kommer med ett rutinerat lag och har med flera spelare från svenska elitserien: Pasi Nurminen, Malmö, Antti-Jussi Niemi, Frölunda, Aki Berg, Timrå, Tuukka Mäntylä, Luleå och Tomi Kallio, Frölunda.

Tjeckien kommer också med ett kompetent lag och har med stjärnor som Patrik Elias, Martin Havlat, Milan Hejduk, Vaclav Prospal och David Vyborny.

Turneringen är den sista av de fyra turneringarna i Euro Hockey Tour och avgör vilka två länder som får spela om första och andra plats i två matcher 22 och 24 april. Segraren i Euro Hockey Tour kommer för- utom äran att belönas med en prissumma på 75 000 Euro. För till-

fället leder Ryssland tabellen med 12 poäng före Finland som har 11. Sverige ligger fyra med 6 poäng och får mycket svårt att ta sig till

finalen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Man behöver återhämtning

Hälsoredaktör Jarmo Juhani Riihinen går mot nya utmaningar och önskar alla läsare välbefinnande och god hälsa.

Möjligt att bromsa åldrandet?

Vissa teknikoptimister tror att en accelererande teknisk utveckling ska lösa problemen med sjukdomar och åldrande. Men i praktiken är det långt kvar till att människor kan bli odödliga.

Därför behöver vi mindfulness

HÄLSA Något som är lika 'inne' som grönt te, vilket artikeln Grönt te tros kunna hjälpa mot diabetes handlar om, är mindfulness och andra mentala träningsformer. Till exempel när jag för ett par år sedan ville skriva in mig på en meditationskurs gick det inte - det var fullbokat flera månader framåt.

Samhällsansvaret är misstolkat

Det finns en aspekt på samhällsansvar som de flesta inte tänker på när de lägger sin kraft på protester mot kraftvärmeverk och mobilmaster: samhällets ansvar för att skapa förutsättningar för ett hälsosamt liv, skriver Jarmo Juhani Riihinen.

© 2024 Fria.Nu