Fältsjukhus öppnas på Mariaplan | Göteborgs Fria
  • Demonstranter sjunger kampsånger framför fältsjukhus
Göteborgs Fria

Fältsjukhus öppnas på Mariaplan

Omkring hundra personer samlades under onsdagen framför den nyligen nedlagda vårdcentralen vid Mariaplan. Nätverket Rädda Vården i Majorna invigde ett "fältsjukhus för 13.000 majbor". Mötet var ett led i kampen för att få politikerna att öppna vårdcentralen på nytt.

Rekommenderade artiklar

På två hjul för freden

Den 14 augusti går den officiella starten för fredsmanifestationen The Peace Cycle från London. 200 cyklister beräknas delta i manifestationen som anländer till Jerusalem den 28 september om allt går enligt planerna.

- Vi vill visa palestinierna att det finns ett europeiskt stöd för deras situation, säger Jonatan Stanczak, en av deltagarna i The Peace Cycle.

Fria.Nu

Kick off poverty!

Kick off poverty! Det är mottot för årets fotbolls-VM för hemlösa som går av stapeln den 25 juli i Göteborg. Turneringen pågår i en vecka och har i år lockat lag från 28 länder.

Het debatt om kollektivtrafiken

- Vi kräver rätten att åka kollektivtrafik gratis.

Det sa Örjan Eriksson, representant från Planka.nu i Göteborg, under en debatt på Hagabion i helgen.

- Har man råd att fika för 15 kronor per dag har man också råd att betala för kollektivtrafiken, svarade Johnny Bröndt (m), vice ordförande i Västtrafik AB.

Motståndsdagar på Hagabion

Statskupper, klasshat, kollektivtrafik och privatisering är några av de ämnen som stöts och blöts på Motståndsdagar 3 den 25-28 mars.

- Syftet är att skapa diskussion mellan folk med olika åsikter, säger Johan Bergström, som för tredje gången är med och organiserar tillställningen.

Vårdcentral stängs i förtid för att undvika ockupation

Tre vårdcentraler i Göteborg ockuperades under torsdagen och fredagen i protest mot de förestående nedläggningarna. På Mariaplans vårdcentral i Majorna hann det aldrig gå så långt som till ockupation då en grupp upprörda vårdtagare möttes av en lapp om att vårdcentralen redan stängt.

© 2018 Göteborgs Fria