Varmare än någonsin i Japan – över 70 döda | Göteborgs Fria
  • Värmen i Japan är högre än någonsin och har krävt många liv. | Foto: Koji Sasahara/AP/TT

Varmare än någonsin i Japan – över 70 döda

Minst 77 personer har dött under den värmebölja som råder i Japan, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo. På måndagen noterades den högsta temperaturen i landet hittills – 41,1 grader – i Kumagaya, norr om huvudstaden Tokyo.

Över 30 000 människor har behövt sjukhusvård med anledning av värmen, sedan den 9 juli.

Landets meteorologiska myndighet höll en presskonferens på måndagen för att varna allmänheten för hettan och informera om förebyggande åtgärder. Värmen väntas fortsätta iåtminstone ytterligare två veckor framöver.

TT
 

Rekommenderade artiklar

Diabetes i unga år förkortar livet

Personer med typ 1-diabetes har en betydligt kortare livslängd, jämfört med andra. Den ökade risken för hjärt-kärlsjukdomar är den stora faran och ju yngre någon är när hon eller han drabbas, desto större är risken att dö i förtid. Det visar en studie vid Göteborgs Universitet, rapporterar Ekot i Sveriges radio.

FN bjuder in till nya samtal om Jemen

Jemen-sändebud Martin Griffiths har bjudit in de stridande parterna i landet till nya samtal i Genève den 6 september, i hopp om att få slut konflikten.

Friande domar i gruppvåldtäktsmål

I tisdags friade Huddinge tingsrätt tre män som åtalats för en gruppvåldtäkt på en 15-årig flicka. En klar majoritet av alla anmälningar om våldtäkt går aldrig till åtal utan läggs ner i ett tidigare stadium.

Fria.Nu

© 2019 Göteborgs Fria