Här kan du få stöd efter skotten i Tynnered | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Här kan du få stöd efter skotten i Tynnered

En person skottskadades och ytterligare tre misshandlades i Tynnered i söndags kväll. Här kan du som behöver få stöd av staden och civilsamhället efter händelsen.

Det var på kvällen den 3 september som fyra personer blev skadade, varav en skottskadad, vid Björkhöjdsgatan i Västra Göteborg. Tillståndet för den skottskadade mannen, som är i 20-årsåldern, var på måndagsmorgonen oförändrat allvarligt, enligt Göteborg Direkt. De tre misshandlade männen är lindrigt skadade.

Stadsdelsförvaltningen och civilsamhället ger stöd till de invånare som berörs av händelsen:


Stöd från stadsdelsförvaltningen

◾ Personal på förskolor och skolor i närheten av Björkhöjdsgatan pratar med barnen/eleverna. För de som har behov av ytterligare stöd finns skolkurator, skolsköterskor och psykolog tillgängliga.

◾ Har du som förälder frågor om vad förskolan och skolan gör – kontakta förskolechef eller rektor.

◾ Vill du som förälder ha samtalsstöd – ring stadsdelsförvaltningens föräldratelefon: 031-366 42 12. Lämna meddelande med kontaktuppgifter så blir du uppringd.

◾ Vi har ökad närvaro i området. Prata gärna med oss. Vi bär gula västar.


Stöd från civilsamhället och näringsliv

◾ Röda korset erbjuder samtalsstöd och öppet hus på tisdag den 5 september klockan 18–20 i Kastanjeträffen. Smaragdgatan 28

◾ Hyresgästföreningen och Stena fastigheter håller Smyckegården i Smyckeparken öppen fram till 19.00.

◾ Stadsdelen samverkar med flera organisationer i civila samhället och näringslivet, bland annat: Hyresgästföreningen, Stena Fastigheter, Rädda barnen, Röda korset, kyrkor i området med flera.


Övrigt stöd för dig som invånare

◾ Stödcentrum för brottsutsatta. Telefonnummer: 020-520 530

◾ Socialjouren ger akut hjälp på kvällar, nätter och helger, när socialkontoret är stängt. Telefonnummer: 031-365 87 00

Rekommenderade artiklar

S-beslut om ensamkommande får kritik av V och MP

S och Alliansen i Göteborg beslutade i dag, onsdag, att vänta med att använda det mesta av de utlovade statliga extrapengarna för ensamkommande. Det gör att unga riskerar att bli hemlösa och utan skolgång enligt V och MP.

Elever strejkar mot utvisningar

Schillerska gymnasiet i skolstrejk mot utvisningar i dag, tisdag. ”Ungdomar har makt att påverka” säger eleven Simon Boerenbeker Klang.

© 2020 Göteborgs Fria