”Vi är peppade på final” | Göteborgs Fria
  • För att nå hela vägen fram till att slåss om SM-titeln krävs vinst i minst en av sommarens nio deltävlingar i Göteborg.
Göteborgs Fria

”Vi är peppade på final”

Laget Quizters tog sig vidare från Göteborg till regionfinalen i förra årets SM. I år hoppas lagledaren Linda Gesang på att nå hela vägen till finalen i Stockholm.

– Vi stod nog för SM:s största fall förra året. Efter den första omgången låg vi tvåa men när omgång två handlade om lite smalare, mer alternativ musik som eurotechon, så föll vi ner i botten, berättar lagledaren Linda Gesang.

Laget består av två syskonpar där Linda Gesang med sina 44 år är yngst. Styrkorna är musik från 80- och 90-talen, särskilt schlager, pop och hårdrock.

– Vi hade kanske behövt någon i 20 årsåldern med koll på lite smalare genrer för att vässa till det, men även om tävlingsmomentet är viktigt är det framför allt för att det är en kul form att umgås i som vi quizzar.

Tränar inför SM gör laget hela året, på sportbaren Glenns på Andra Långgatan, där det ordnas musikquiz varje tisdag.

– Vi märkte i regionfinalen att där fanns sådana som är galet duktiga. Folk som jobbar på Bengans skivbutik till exempel. Jag ska inte påstå att vi har övat på våra svagheter. Vi gillar det vi gillar och hoppas att de styrkor vi har ska räcka hela vägen.

För att nå hela vägen fram till att slåss om SM-titeln krävs vinst i minst en av sommarens nio deltävlingar i Göteborg.

– Vi ska vara med på så många som möjligt. Varje vinst i grundomgångarna får man ta med sig som bonus till regionfinalen. Vi är peppade på att komma till finalen i år, säger Gesang.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Folkligt SM i musikquiz

Sveriges musikkunnigaste ska krönas i Musikquiz-SM. Ett SM som startades ur viljan att göra quizzandet mer familjärt och folkligt.

Rockande frisör i dröm och verklighet

Frisören Hasse Klippare har älskat musik sedan han var 14 år och sitt yrke som frisör nästan lika länge. Nu är han filmaktuell i dokumentären The Rocking Barber of Hisingen.

Stampens kris blir satir

”Temat förvärva, ärva och fördärva är en av trådarna i pjäsen”, säger Gertrud Larsson, manusförfattare till Tidningshuset som Gud glömde.

© 2022 Göteborgs Fria