Hundratals tågade mot våldet | Göteborgs Fria
  • Manifestationen mot våld, för ett tryggare Göteborg samlade hundratals på måndagskvällen. (Bildspel, bläddra höger för fler bilder)
Göteborgs Fria

Hundratals tågade mot våldet

Dödsskjutningen i Lövgärdet för några veckor sedan blev den tändande gnistan som i måndags samlade hundratals till en manifestation.

På måndagskvällen tågade hundratals från Götaplatsen till Gustaf Adolfs torg mot våld och för ett tryggare Göteborg med framtidstro för alla. Nätverket som arrangerade manifestationen har lyckats samla ett 70-tal föreningar och till hösten ska ett långsiktigt arbete startas upp.

– Jag förväntar mig att alla tar sitt ansvar och vi måste stå kvar och inte bara försvinna efter en manifestation, sa initiativtagaren Hoda Selim till GFT innan manifestationen.

Annons

Rekommenderade artiklar

De kämpar för rätten till sitt språk

”Jag önskar att samiska inte bara ska vara något som pratas i vårt hem”, säger Anders Rimpi som vädjat till Majorna-Linné om modersmålsstöd i förskolan till sitt barn ­– men fått nej.

Brist på kunskap – inte resurser

En otydlig definition av vad modersmålsstöd egentligen innebär och kunskapsbrist om lagstiftningen är politikernas svar på kritiken mot bristerna i förskolans språkstöd.

160 tjänster varslas i hamnen

APM Terminals varslar 160 tjänster i Göteborgs containerhamn. Det handlar om att “anpassa verksamheten till volymen” enligt arbetsgivarna.

Hisingen ska få 3 400 nya bostäder

Många nya bostäder är på gång på Hisingen, inte minst i området runt det omtalade Karlatornet. Ett uttalat syfte är att binda ihop Hisingens olika stadsdelar med varandra.

© 2017 Göteborgs Fria