Angered visar sin sorg efter mordet | Göteborgs Fria
  • Flaggan vajade på halv stång på utanför Lövgärdesskolan på måndagskvällen. (Bläddra höger för fler bilder)
Göteborgs Fria

Angered visar sin sorg efter mordet

Hundratals personer slöt upp och vandrade mellan Angereds torg och Lövgärdesskolan på måndagskvällen för att visa sin sorg för den 27-årige lärarvikarie som sköts till döds i närheten av skolan i torsdags.

Solen strålade över Angered hela måndagskvällen och kontrasten till en stadsdel i sorg var smärtsamt tydlig. Flera hundra personer samlades utanför Blå stället i Angereds centrum. Med familjen till den mördade 27-åringen först i ledet tågade sedan alla de knappa tre kilometrarna mot Lövgärdesskolan och platsen där mannen sköts till döds på torsdagsmorgonen.

På plats var bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin, och många medlemmar från Lärarförbundet. På Lövgärdesskolans skolgård vajade flaggan på halv stång när människor delade med sig av sin sorg över det som hänt. Budskapet som stod skrivet på skyltar runt om i tåget upprepades; Lägg ner ditt vapen.

Rekommenderade artiklar

Ny app gör att fler anmäler hinder

Höga trottoarkanter eller trappsteg och brist på skyltning är exempel på de enkelt avhjälpta hinder som försvårar mångas vardag. I våras lanserade Göteborgs stad en ny app för att anmäla hindren. Det har gett resultat.

© 2018 Göteborgs Fria