Angered visar sin sorg efter mordet | Göteborgs Fria
  • Flaggan vajade på halv stång på utanför Lövgärdesskolan på måndagskvällen. (Bläddra höger för fler bilder)
Göteborgs Fria

Angered visar sin sorg efter mordet

Hundratals personer slöt upp och vandrade mellan Angereds torg och Lövgärdesskolan på måndagskvällen för att visa sin sorg för den 27-årige lärarvikarie som sköts till döds i närheten av skolan i torsdags.

Solen strålade över Angered hela måndagskvällen och kontrasten till en stadsdel i sorg var smärtsamt tydlig. Flera hundra personer samlades utanför Blå stället i Angereds centrum. Med familjen till den mördade 27-åringen först i ledet tågade sedan alla de knappa tre kilometrarna mot Lövgärdesskolan och platsen där mannen sköts till döds på torsdagsmorgonen.

På plats var bland andra utbildningsminister Gustav Fridolin, och många medlemmar från Lärarförbundet. På Lövgärdesskolans skolgård vajade flaggan på halv stång när människor delade med sig av sin sorg över det som hänt. Budskapet som stod skrivet på skyltar runt om i tåget upprepades; Lägg ner ditt vapen.

Annons

Rekommenderade artiklar

Hungerstrejk till stöd för palestinier

På fredag startas en hungerstrejk på Gustaf Adolfs torg i solidaritet med palestinska fångar. "De är inte ensamma i sin kamp" säger initiativtagare Benjamin Ladraa.

Kortare veckor för nattarbetare

Tio miljoner ska gå till att sänka heltidsmåttet för nattarbetare i Göteborgs stad ­– men det är långt ifrån tillräckligt för att nå regionens nivå.

© 2017 Göteborgs Fria