• Pernilla Holmgren, World voice day.
Göteborgs Fria

Kvinnor som bryter fördomar

Fem kvinnor delar med sig av tankar om utanförskap, fördomar, kvinnors rättigheter, längtan och måsten på livets väg i ett arrangemang som ingår i World voice day. GFT ställer tre frågor till Pernilla Holmgren.

Vad är World voice day?

– Det är en internationell dag för att uppmärksamma och hylla den unika mänskliga rösten. Allt började i Brasilien för nästan 20 år sedan och sedan ett par år tillbaka belyser även vi i Sverige denna viktiga dag för kommunikation och yttrandefrihet.

Musikalisk talkshow om fördomar, vad för fördomar?

– Vi som medverkar har funnit varandra över de osynliga barriärerna av fördomar och riktlinjer om hur vi bör vara och med vilka. Vi vill genom vårt möte visa att vi alla egentligen är oerhört lika med samma typ av rädslor och drömma oavsett var och hur du ser ut eller är uppvuxen.

Vad kommer det bli för musikaliska inslag?

– Paula af Malmborg Wards och mitt operaprojekt Dansa min Docka var det som såg till att vi alla möttes, så det kommer det att vara inslag i form av arior ur operan. Det kommer också vara persiska influenser genom Arghavan Agidas skönsång, hon kom trea i arabvärldens Idol och har onekligen guld i strupen. Mirre Sennehed kommer att framföra dels lite Dj-mix, men också två fräcka lite mer rockiga ballader som verkligen förstärker den hon är, men också oss alla fyra som kollektiv. Den femte kvinnan som kommer att inta scenen och sätta den berömda pricken över ”i-et” är filosofen och tillika psykologen Ida Hallgren från Göteborgs Universitet.

Fakta: 

Lördag 16 april kl 15:45, Vetenskapsfestivalens Festivaltält, Bältesspännarparken

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Poesi som tar oss ut i rymden

Intervju

Johannes Heldéns nya verk Astroekologi är både föreställning, multimedial installation, poesi och konsert.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu