• Rebecca Sinnerstedt, Ladyfest Göteborg.
  • Mira är en av artisterna som uppträder på Feministisk förfest inför Internationella kvinnodagen.
Göteborgs Fria

De bjuder in till feministisk förfest inför 8 mars

På lördag firas internationella kvinnodagen på Världskulturmuseet. GFT ställer tre frågor till arrangören Rebecca Sinnerstedt från Ladyfest Göteborg.

Vad har ni laddat med för programpunkter?

– Vi har massa spännande saker, det kommer att finnas något för alla. Allt från normkritisk sagostund med feministiska föräldrar och serietecknarworkshop med Dotterbolaget, till föreläsning av Hoppet om vikten av mental och ekonomisk befrielse för kvinnor i förorten, och Forum Skill som pratar om sitt projekt projekt ”så funkar sex” som är ett tillgängligt, lustfyllt och normkritiskt metodmaterial om sex, kroppen och relationer.

Vad händer på kvällens fest?

– Det blir glittrigt och fantastiskt. Bland annat kommer Tina Bergérus köra stand-up i början av kvällen, Mira kommer bjuda oss på en vacker och drömsk spelning, och Glitterlickin kommer visa oss vad glitteraktivism är. Däremellan kommer det bli dans dans dans med våra grymma DJ:s MissTee, Sad Girls och Sandra Engdahl. 

Varför är detta en viktig dag att uppmärksamma?

– För att vårt samhälle inte är jämställt, och vi vill göra något åt det. Ladyfest Göteborg arbetar för att skapa en mer jämställd kulturscen och under forumet kommer många fantastiska människor som arbetar för jämställdhet på andra sätt att berätta om vad de gör, och vad vi kan göra tillsammans. Även om detta är ett arbete som pågår hela tiden så är Internationella kvinnodagen ett självklart tillfälle att få folk att få upp ögonen för det.

Fakta: 

Feministisk förfest på Världskulturmuseet

Heldag med ett fullspäckat program med seminarier, workshops och panelsamtal för att uppmärksamma olika kvinnorättsfrågor.

• Medverkande: Women’s Boat to Gaza, Popkollo, Scenariot, Dotterbolaget, FOFF, Zahra Bayati (aktivist och forskare), Anna Thomasson (FATTA), mfl.

Efter kl 20: Ladyfest med spelningar, DJ:s, stand up och dans i neon!

• Arr: Agenda: Jämlikhet, Amnestys Kvinnorättsgrupp Göteborg och Ladyfest Göteborg.

• Kl 12–17, seminarier och workshops, gratis och öppet för alla!

• Kl 20–03, Ladyfest, 100 kr, 18 år

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Kvinnliga konstnärer får sämre betalt

Det finns fler kvinnor än män som är yrkesverksamma som bild- och formkonstnärer. Men det är manliga konstnärer som ställer ut på gallerier i högre grad, och som får mer betalt när de ställer ut.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu