Göteborgare tycker till om Västtrafiks förändringar | Göteborgs Fria
  • Uppifrån från vänster: Clara Thulin, David Nilsson, Robin Selvin, Daniella Lindbäck, Melika Farshad.
Göteborgs Fria

Göteborgare tycker till om Västtrafiks förändringar

Studentrabatt införs oavsett ålder, men studerar du inte sänks åldern för att få ungdomsrabatt med Västtrafiks periodkort från 26 till 20 år. Vad tycker du om förändringarna?

Clara Thulin.

– Jag tycker att det är idiotiskt på ett sätt, för att de flesta som är yngre än 20 har ju ändå skolkort. Ibland vet jag inte om de ens vill att man ska åka kollektivt, jag vet många som säger att det blir lika dyrt som att ta bilen. Men det är bra att studenter får rabatt, då har man ju inte heller så mycket pengar.

David Nilsson.

– Det blir inte mycket dyrare, och jag bryr mig faktiskt inte om vilka priser de har. Det kommer att påverka mig några veckor innan jag hade behövt betala fullt pris i alla fall. Alla kan ju studera, då är det ju bra att studenter får det billigare.

Robin Sellvin.

– Jag bryr mig inte så mycket. Göteborg är en ganska liten stad, så man kan gå för det mesta i alla fall.

Daniella Lindbäck.

– Jag tror att det kan bli så att fler tjuvåker när det blir dyrare. Alla snackar om att man ska vara miljövänlig och åka kollektivt, men då är det inte bra att höja priserna. I den åldern är det ju många som precis har flyttat hemifrån, som inte alls har mycket pengar.

Melika Farshad.

– Det rör inte mig ännu, men jag tycker inte att det är bra. Det är många unga som inte har speciellt bra ekonomi, och det är redan dyrt.

Fakta: 

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

”I helgen brann ett migrantläger..”

Så börjar Elin Grelson Almestad sitt tack och hej-brev till GP:s ledning där hon fram till i dag varit kulturskribent. Anledningen är att hon inte kan eller vill stå bakom tidningens nya politiska profilering.

© 2017 Göteborgs Fria