Maria Jacobson

Inledare


Mänskliga rättigheter

  • I en tid när Göteborg står inför en extraordinär flyktingsituation och sedan långt tidigare har stora problem med segregation och strukturell diskriminering, monterar kommunen ner arbetet med mänskliga rättigheter, skriver Maria Jocobson.
Göteborgs Fria

Göteborg monterar ner MR-arbetet

När Stockholms stad vässar arbetet för mänskliga rättigheter tycks Göteborg montera ner sitt. Det sker i en tid när Göteborg, liksom övriga Sverige, står inför en extraordinär flyktingsituation. Göteborg har sedan tidigare enorma problem med segregation och strukturell diskriminering. I stället för att kraftsamla och förstärka MR-arbetet splittras det då upp på olika förvaltningar. De få kvarvarande anställda som uttalat arbetar med mänskliga rättigheter ska också utplaceras. Jag befarar att MR-arbetet dribblas bort och dör.

Officiellt förnekar den rödgrönrosa majoriteten att det är vad som håller på att ske. Det beskrivs som en resursförstärkning.

Skälet till att Göteborg skalar ner MR-arbetet är ett sparbeting, vilket GFT skrev om vid flera tillfällen i våras. Resultatet blev vad staden kallar ett ”mindre och vassare” stadsledningskontor.

Staden har – i stället för en rejäl MR-satsning – antagit konceptet social hållbarhet. I fokus är folkhälsa och socioekonomi. Mänskliga rättigheter och icke-diskriminering tonas ned. Jag bedömer det som en ganska traditionell socialdemokratiskt färgad jämlikhetsidé som prövats under många år men inte fungerat särskilt bra i Göteborg eftersom klyftorna bara ökar.

Det var unikt när Göteborg för ett antal år sedan placerade MR-arbetet tätt intill stadens ledning. Vitsen var att mänskliga rättigheter och icke-diskriminering gjordes synligt och gavs höjd status. Grupper som upplevt långvarig diskriminering började hoppas på en genomgripande förändring.

Ironiskt nog har Stockholm inspirerats av Göteborgs tidigare arbete. Ett kansli för mänskliga rättigheter och demokratiutveckling med egen direktör har nyligen inrättats direkt under stadsdirektören – över exempelvis finansavdelningen. Nyss avslutades en nominering till ett råd av sakkunniga för kommunstyrelsen.

Vad har då den nya ”mindre och vassare” stadsledningen i Göteborg producerat? Bland annat ett förslag till en strategi och handlingsplan för att omsätta mänskliga rättigheter i handling. Redan förra året låg ett sådant förslag på fullmäktiges bord. Det återremitterades för att dela upp det strategiska och operativa MR-arbetet och infoga arbetsgivarperspektiv.

Men i stället har ett helt nytt och tandlöst förslag skrivits. Jämställdhet betonas, vilket är egendomligt med tanke på att jämställdhetsarbetet överlag är mer avancerat än MR-arbete för andra grunder än kön. Omvärldsanalysen bygger på ett fåtal källor. Internationella källor och mätinstrument för mänskliga rättigheter bortser en ifrån. Det påminner mer om en organisationsplan än en strategi. Än värre är att förslaget inte gått på extern remiss till grupper som är i behov av stärkta mänskliga rättigheter.

Utredaren menar att MR-arbete behöver definieras då det är oklart vad det innebär. Jag förstår inte den tanken. För kort tid sedan presenterade stadsledningskontoret en strategi för ett systematiskt MR-arbete riktat till personer med funktionsnedsättning. Med uppföljbara mål. Utredaren föreslår dock någon slags enhet/nämnd direkt under kommunstyrelsen. Bra. Men det var ju det som fanns och som nu försvinner?

ANNONSER

© 2024 Fria.Nu