Recension


Musik
In the rain Artist: Victor Furbacken Bolag: Kning Disk

  • Victor Furbacken firar sitt debutsläpp med en spelning på Kafé Publik på fredag.
Göteborgs Fria

Debut med mersmak från Victor Furbacken

Victor
Furbackens debut In the
rain känns självklar, skriver GFT:S Tobias Magnusson.

Tidigare har Victor Furbacken spelat med Franska trion, Hästpojken, Our Park, TrulsMörck, Stefan Sundström och Daniel Lemma.

När han nu släpper sin första ep under eget namn undrar man varför det dröjt så länge. Självklarheten i det fina gitarrspelet, den uppriktiga rösten, texterna, de fina detaljerna i ljudbilden tillsammans med det sammanhållna uttrycket gör att In the rain känns som ett moget verk från en rutinerad soloartist snarare än ett debutantverk.

Det mesta faller på plats i inledande Jane II, som är så bra att jag måste sätta den på repeat innan jag går vidare till meditativa In the rain. Den smittande The Call, som med sitt poppigare sound faktiskt för tankarna till The Soundtrack of Our Lives. Med avslutande Sliding the slope knyter så Furbacken elegant ihop säcken.

Känslan är att här finns en artist som med lätthet snickrar ihop låtar, och att han har en låtskatt att ösa ur. Jag ser fram emot att höra mer från Victor Furbacken.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Drabbande kärleksbudskap från Blameful Isles

Recension

Blameful Isles is dope! Det skrev Talib Kweli på sitt Facebookkonto efter att ha upptäckt det svenska bandet Blameful Isles. Så rätt han har i detta. Lysande på de tre föregående albumen och än bättre på nya dubbelalbumet Pleroma, skriver Tobias Magnusson.

Fria Tidningen

De tar ett andetag tillsammans

Recension

Bakom Luft står saxofonisten Mats Gustafsson och säckpipeblåsaren Erwan Keravec. Inhale är deras debutskiva.

Fria Tidningen

© 2024 Fria.Nu