”I helgen brann ett migrantläger..” | Göteborgs Fria
  • Elin Grelson Almestad lämnar GP.
Göteborgs Fria

”I helgen brann ett migrantläger..”

– Det må hos GP:s ledarsida finnas en vanföreställning om att de nu blivit ”folkets röst”, skriver Grelson Almestad och syftar på GP:s nya politiska inrikting under politiska redaktören Alice Teodorescu där mer än en fjärdedel av artiklarna under sommaren berört migration, flyktingpolitik och EU-migranter och efterfrågat en mer restriktiv invandring. ”Men folket är inte SD-mobben” fortsätter hon.

Elin Grelson Almestad är bara en av många som reagerar på den senaste tidens normalisering av främlingsfientligheten på våra ledarsidor, och hon gör tydligt att hon med sitt ställningstagande inte vill vara del i den utvecklingen längre. Hon väljer att lämna GP ”för att GP sålt ut det sista av sin publicistiska trovärdighet och nu skapar annonsintäkter på texter som hetsar mot migranter och normaliserar Sverigedemokraternas världsbild.”

Annons

Rekommenderade artiklar

Nu ska Sjumilaskolan organiseras om

Stora arbetsmiljöproblem kommer fram i en ny kartläggning av Sjumilaskolan, som GFT tidigare rapporterat om. Stadsdelens ordförande kritiserar nu fack och skolledning.

Elin Schwartz

Frias kampanj stoppades medan SD:s gick igenom

GFT:s systertidning Stockholms Fria Tidnings djurrättskampanj stoppades av SL med motiveringen att den kunde vara obehaglig för vissa resenärer. SD:s kampanj bedöms däremot inte vara obehaglig för resenärer och SL har ingen möjlighet att stoppa den då den inte bryter mot lagen.

© 2017 Göteborgs Fria