Två gripna i Göteborg misstänkta för mord i Syrien | Göteborgs Fria
Göteborgs Fria

Två gripna i Göteborg misstänkta för mord i Syrien

Två personer greps i dag, torsdag, i Göteborg misstänkta för terroristbrott genom mord i Syrien.

De är misstänkta på sannolika skäl och ytterligare en person är anhållen i sin frånvaro, även de två gripna är anhållna i sin frånvaro.

‒ De misstänkta gärningarna har begåtts i Syrien under år 2013. De frihetsberövade är 30 respektive 32 år gamla, svenska medborgare och bosatta i Göteborg, säger Ronnie Jacobsson, kammaråklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

Åklagarmyndigheten meddelar att utredningen omgärdas av stark förundersökningssekretess och att ytterligare information inte kommer att kunna lämnas, men att information om eventuella häktningsförhandlingar lämnas så snart det är möjligt.

Annons

Rekommenderade artiklar

Demonstrerar mot BB-kaoset

Fullt på förlossningen, ett BB som stängs och kurser i bilförlossning. Organisationen Födelsevrålet har fått nog och arrangerar protester i Göteborg och runt om i landet den 20 augusti.

Vårdförbundet: ”Det blir ett tufft år på BB”

BB-flytten från Mölndal till Östra gör att färre medföräldrar får stanna över natten. Samtidigt vittnar Vårdförbundet om en stressig arbetsmiljö och siffror som GFT tagit fram visar på överbeläggningar under sommaren.

Göteborgs goaste gubbar

Två av tre spårvagnar namngivna efter män, visar GFT:s genomgång. På torsdag är det dags för Göteborgs spårvägars årliga prisutdelning.

© 2017 Göteborgs Fria